Nyheter

Finns det liv i rymden?

Nyheter I morgon kväll kommer forskaren Jessica Abbott till biblioteket i Vaggeryd för att prata om livet i rymden.

Lo Claesson bjöd in forskaren Jessica Abbott.

Biologen och forskaren Jessica Abbott flyttade från Kanada till Lund för 20 år sedan. Hon är universitetslektor i evolutionär ekologi vid Lunds universitet och medverkar bland annat i tv-programmet ”Fråga Lund”. I morgon kommer hon till Vaggeryd.

– På dagen träffar hon Fenixeleverna och ska prata om ”honligt” och ”hanligt”, där natur- och teknikeleverna kommer att möta Jessica, berättar Lo Claesson på biblioteket i Vaggeryd.

– Under kvällen finns Jessica här på biblioteket där hon pratar om förutsättningarna, ur en biologs perspektiv, om det kan finnas liv i rymden och kanske till och med människor. Vi tyckte att hon var intressant och är lätt att lyssna på. Jag kontaktade henne och hon ville gärna komma hit och föreläsa. Vi har fritt inträde och ingen anmälan behövs till kvällens rymdföreläsning, avslutar Lo Claesson som planerar övriga lokaler om biblioteket inte räcker till.

Är du intresserad av rymdens liv och av utomjordiska liv ser ut idag är det biblioteket i Vaggeryd du ska besöka under måndagskvällen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Finns det liv i rymden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *