Nyheter

Firar pensionärerna

Nyheter Kenth Williamsson (S) var på sitt bästa humör idag när han bjöd in representanterna från pensionärsföreningarna

Pensionärsföreningarna bjöds in på tårtkalas  [1/12]

Alf Carlsson berättar om skatteskillnader  [2/12]

Gullvi Alkemark passade på att dricka kaffe  [3/12]

Hjördis och Alf lät sig väl smaka på tårtan  [4/12]

Reine Frisk var glad idag  [5/12]

Kenneth Åstrand, PRO Hok  [6/12]

Vivianne Nykvist, PRO Skillingaryd  [7/12]

Alf Carlsson, SPF Vaggeryd  [8/12]

Hjördis Tersén, SPF Skillingaryd  [9/12]

Föreningarna var inbjudna  [10/12]

Kenth var på bästa humör idag  [11/12]

Kenneth och Göran diskuterar  [12/12]

På plats var Alf Carlsson, SPF Vaggeryd, Kenneth Åstrand, PRO Hok, Vivianne Nykvist, PRO Skillingaryd, Hjördis Tersén SPF Skillingaryd, Göran Nilsson, PRO Skillingaryd, Gullvi Alkemark PRO Skillingaryd och Reine Frisk, PRO Vaggeryd som var inbjudna av Kenth Williamsson (S) för att fira skattesänkningen.

– Ett skäl till skattesänkningen är att arbetslösheten har sjunkit. Skönt att kunna leverera ett sånt här förslag, när det finns ett stort behov. Bra om vi kan täppa till orättvisan. De personer som har pension upp till 14 000 i månaden, det vill säga 70% av alla pensionärer, kommer att dra nytta av skattesänkningen. Denna grupp har den lägsta inkomsten och har det största behovet. Vi känner att det är ett positivt förslag. Jag har varit på ett antal möten och jag får höra varje gång vi träffas att det ska diskuteras pensionärsskatten, inleder Kenth.

 – Vi har i tio års tid haft en pensionärsgrupp som har jobbat med denna frågan och alla har varit förbannade, så det känns bra att vi klarat ett delmål nu, säger Reine Frisk.

1,4 miljoner personer rörs av detta beslut och kostar staten 2 miljarder kronor. För en ålderspensionär med en pension på 14 000 kronor i månaden, vilken är medianpensionen för kvinnliga ålderspensionärer, kommer skatten att sänkas med cirka 200 kronor i månaden. För den här gruppen innebär förslaget att skattekylftan mellan pensionärer och löntagare helt tas bort. Förslaget är lämnat av regeringen och beslut kommer att komma längre fram i vår.

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *