Nyheter

Fjärrvärme för 20 miljoner

Nyheter Ska nya industritomtägaren på Logpoint bestämma själv hur lokalerna ska värmas upp eller ska det ingå i markavtalet? Nu har frågan om uppvärmning hamnat på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord.

Södra delen av Logpoint

– Vi lägger förslag till kommunstyrelsen att när vi säljer området ska det finnas tillgång och möjlighet till att koppla upp sig på fjärrvärmenätet. Det här är ett samarbete med ”Jönköpingssidan” och värmen kommer även därifrån. Att det dröjt i det här ärendet beror på att man kan inte lägga ner rör i förväg, utan måste avvakta optioner och köpare. 20 miljoner kostar det att förbereda för fjärrvärmen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Oppositionsrådet Kenth Williamsson (S) tycker att eftersom det inte finns några handlingar med ska man vänta med beslut tills ärendet är i kommunstyrelsen.

– Vi tror att det här är ett bra beslut, jag tror inte att det finns andra åsikter, men det handlar mer om demokratisk natur att diskutera detta i kommunstyrelsen, menar Kenth Williamsson (S) som nämner att tanken är god att det ska finnas två modeller, antingen har man som tomtköpare en egen lösning eller använder sig av det som kommunen erbjuder.

Vaggeryds Energi drar ledningar och fjärrvärmen kommer från Jönköping är alltså förslaget som ligger till kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *