Nyheter

Fler använder dubbdäck på cykeln

Nyheter "Har man väl börjat använda vinterdäck på cykeln så fortsätter man med det" säger Christer Carlsson på CC-service i Vaggeryd.

Mest använda dubbdäcket för cykeln med 120 dubb i varje däck

Bland de trogna cykelvinterdäckskunderna hos CC-service finns hemtjänsten och posten, men fler och fler privatpersoner börjar att använda dubbdäck på sina cyklar.

– Man tror inte att det är så bra som det är. Har man väl börjat använda vinterdäck på cykeln fortsätter man. Cyklar man i bilspår på vägen är det lättare att komma ur spåren med vinterdäcken. Svarthalkan som kan uppkomma ibland, då är det bra att ha vinterdäck även på cykeln. Livslängden på ett vinterdäck är närmare fem år, säger Christer Carlsson på CC-service i Vaggeryd.

Även om elcyklar är på framfart är det flest ”vanliga” cyklar som säljs fortfarande, i alla fall i Vaggeryd.

– Många kommer hit och få hjälp med byte av cykeldäcken och vi märker att vinterdäcken till cyklar har ökat de senare åren. En del väljer antingen dubbdäck fram eller bak, det beror på var elmotorn sitter på cykeln, säger Lars Rodin på CC-service som själv väljer dubbdäck på sin cykel.

Det finns två olika sorters dubbdäck till cykel, antingen 120 dubb per däck, vilken är den vanligaste eller däcket med 240 dubbar.

– Nu är det full fart här på verkstaden då redan det redan startats omläggning av vinterdäck till bilen. Vi byter vinterdäck på ett par hundra bilar varje säsong, avslutar Christer Carlsson.   

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *