Nyheter

Fler barn i förskolan

Nyheter Nu fler barn än tidigare i förskolan och lärartjänst i Bondstorp är tillsatt

Arkivfoto från Bondstorps förskola

Svårt att rekrytera generellt och det gäller även i vår kommun. Bondstorp har saknat en lärartjänst, men är nu tillsatt.

– Vi har haft en vakant tjänst i Bondstorp. De första annonserna gav tyvärr inget. Vi hade flera sökande till Vaggeryds F-klass. Vi tog kontakt med dem som sökte och fann en lärare bland dessa, så vi har nu bemanning i Bondstorp. Det är svårt att rekrytera, lättare till en större skola, men är man bara fyra lärare och pedagoger på en skola blir det väldigt sårbart när en slutar, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Vid varje barn- och utbildningssammanträde lämnas en rapport om barnkullarnas storlek i kommunen.

– I rapporten ser man att det är 596 barn som skulle in i de kommunala förskolorna i augusti 2018, i prognosen är det 644 som ska in till kommunala förskolor i augusti 2019. Sexåringar går från förskolan i höst, men vi ser också att det att förskoleavdelningarna åter är fullbelagda i maj och juni nästa år. Vi har många små barn som ska in i förskolan också och då betyder det färre barn per avdelning och därmed behov av fler avdelningar, avslutar Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *