Nyheter

Fler fall av salmonella

Nyheter Som Skillingaryd.nu kunde berätta om i onsdags har salomonellabakterier härjat i kommunen. Nu bekräftar smittskyddsläkaren fler fall av samma sort.

Är kyckling orsaken till salmonellan?

Malin Bengnér, smittskyddsläkare på Länssjukhuset Ryhov, bekräftar nu att fler fall av salmonella i våra trakter.

– Vi har under veckan fått ytterligare ett bekräftat fall med samma sorts salmonella som de två första. Dessa tre är alltså en del av ett nationellt utbrott med sammanlagt runt 30 fall i Sverige. Där pågår en utredning tillsammans med Folkhälsomyndigheten för att hitta exakt vilket livsmedel som orsakat smittan, men ännu har vi inget svar på det, berättar Malin Bengnér.

– Dessutom har vi haft några ytterligare fall av salmonella i länet, men dessa är av en annan typ och hör inte ihop med det nationella utbrottet och vi har heller inte hittat något som tyder på att de hör ihop med varandra eller med någon särskild restaurang. Salmonella är ju inte en helt ovanlig diagnos så det har vi inte sett som något anmärkningsvärt, avslutar smittskyddsläkaren.

Fotnot; Onsdagens artikel finns att läsa här

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fler fall av salmonella

Tillaga köttet och se till att allt är genomstekt eller kokt,använd inte samma kniv eller skärbräda till grönsakerna vid tillagning ,skölj väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *