Nyheter

Fler parkeringar behövs runt Hjortsjöskolan

Nyheter I ett medborgarförslag fanns idéer om att skapa snedparkeringar på Jönköpingsvägen i Vaggeryd men förslaget avslogs.

Det är inte trafiksäkert att backa ut på en så pass trafikerad väg enligt tekniska nämnden. Däremot finns en möjlighet att bygga en ny verksamhetsparkering för Hjortsjöskolans personal på andra sidan Hjortsjöskolan mellan Jönköpingsvägen och Skogsvägen på fastigheterna Skogslund 5 och 15. Enligt förslag kan parkeringen utformas i två terasser med plats för 36 bilar. Infart till parkering ska ske från Skogsvägen på grund av trafiksäkerhetsskäl.

– Vi tar med oss detta förslag i den fortsatta diskussionen om Hjortsjöskolans område. Från tekniska har vi begärt en översyn av detaljplanen då det finns saker som måste justeras. Det är viktigt att ta ett helhetsgrepp om området innan större åtgärder görs. Det handlar ju om ungefär 2 miljoner kronor som detta skulle kosta. Kalkylen och möjligheten finns så vi fortsätter att utreda detta, berättar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden.

Även från familjecentralens håll finns ett önskemål om att utöka sina parkeringar vid sporthallen i Vaggeryd.

– Många gånger kan det vara svårt för besökande till familjecentralen att hitta en parkeringsplats, men eftersom det är en parkeringsplats för allmänt ändamål så man kan inte bestämma att vissa rutor tillhör familjecentralen. Vi har en dialog med familjecentralen för att försöka hjälpa dem med det, säger Jerry Karlsson.

Här utmed Jönköpingsvägen ligger de två tomterna som kan bli parkering i framtiden.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fler parkeringar behövs runt Hjortsjöskolan

Allmänt ändamål? Gravida går dit för att få sin mödravård. Höggravida med foglossning, förvärkar, vätska i fötter och ben, och andra krämpor. Jag själv har fått promenera en bra bit höggravid och i smärta för att ta mig till familjecentralen pga att parkeringen varit full. Tycker ändå att det ska finnas parkeringar till personer som ska till mödravård och bhv. Tar man bort en parkering för att bygga ”skola” där så måste man också tänka på vart lärare och elever ska parkera sina bilar/mopeder.

Den planen leder till mycket gångtrafik över Jönköpingsvägen, förutom att det är ganska långt. Bättre i så fall att koncentrera med ett parkeringshus på stora ytan öster om simhallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *