Nyheter

Flera polisingripande i helgen

Nyheter I Vaggeryds kommun har polisen bland annat få ta han om en mordbrand, inbrott och rattfylleri under den gångna helgen.

I fredags vid 15.30-tiden stoppades en bil i Hok.

Föraren var en man i 40årsåldern. När polisen kontrollerade mannen så uppvisade han tydliga tecken på att vara drogpåverkad. Han fick lämna blodprov och är nu misstänkt för rattonykterhet under påverkan av narkotika. Dessutom saknade föraren körkort och därför plussades det på en anmälan om grov olovlig körning. Det sistnämnda betyder att föraren tidigare stoppats när han kört bil utan körkort. Som en sista punkt i detta ärendet så hittade polisen en kniv i mannens bil. Han här därför även misstänkt för brott mot knivlagen.

Nyströms åkeri på Båramovägen i Skillingaryd har haft inbrott i helgen. En eller flera gärningsmän hade tagit sig in på området genom att klippa upp ett staket. Väl inne på området gjordes det inbrott i åtta stycken lastbilar.

Det finns inget som tyder på att något blivit stulet ur dessa.

Vid 16.00-tiden på söndagen så fick polisen larm om en brand i Skillingaryd. Det visade sig att det varit inbrott i en lägenhet och att gärningsmannen också tänt en eld inne i bostaden. Händelsen rubriceras som försök till mordbrand. I samband med detta togs en yngre man in till polisen i Värnamo för att förhöras. Efter förhör släpptes den unge mannen. Dock kvarstår misstanken att det är han som anlagt branden.

Klockan 17.00 fick polisen in en anmälan om ett bostadsinbrott på Bergsstigen i Vaggeryd. Där har tjuvarna bland annat stulit smycken, parfymer och alkohol.

Arkivfoto

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *