Nyheter

Flest nya fall i länet

Nyheter Antalet bekräftade coronafall minskade betydligt i Sverige förra veckan. Men i Vaggeryd bekräftades fler fall per invånare än i någon annan kommun i länet. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 5 rapporterades 285 nya bekräftade fall av covid-19 i Vaggeryds kommun.  Det är en klar nedgång jämfört med den föregående veckan (−152 fall). Den högsta noteringen för Vaggeryd gjordes i januari 2022: 437 nya fall under en vecka.

På grund av en kraftig ökning av antalet fall veckorna efter jul rekommenderar nu Folkhälsomyndigheten att regionerna prioritera ner testning av personer som inte behöver vara fysiskt på plats på arbetet. Det gör att jämförelser av antalet fall med tidigare veckor haltar lite.

Sett till befolkningen hittades 196 nya fall per 10 000 invånare i Vaggeryd under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en ganska genomsnittlig nivå.

Vaggeryd var under den senaste veckan den kommun i länet som rapporterade allra flest fall per 10 000 invånare.

I hela landet rapporterades 185 778 fall under vecka 5. Det är en minskning med 30 procent jämfört med veckan innan. Flest nya fall hittades i Dals-Ed. I kommunen har 573 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Under vecka 5 rapporterades fyra dödsfall och sex nyinläggningar på iva i Jönköpings län. Sedan pandemins start har 596 personer avlidit i länet. Dessa siffror finns inte på kommunnivå. Men sedan juni har bara 24 nya dödsfall registrerats.

Tidigare under pandemin gick antalet bekräftade fall hand i hand med sjukhusinläggningar och dödsfall. I och med att de flesta vuxna nu är vaccinerade, inte minst i äldre åldersgrupper, är det allt lägre andel av de som smittas som avlider.

I vår kommun är det flest fall i länet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *