Nyheter

Födelsedagsfest för en 100-åring

Nyheter I Kupan i Skillingaryd har det varit en fest för att fira en 100-åring.

Gemenskap  [1/8]

Ordförande Britt Johansson längst till vänster  [2/8]

Skål för de 100 åren  [3/8]

Festligt  [4/8]

Bland alla prylar  [5/8]

Några av medhjälparna  [6/8]

Lars Göransson kunde berätta och även på dörren visa det fina ekonomiska resultatet. Hustru Gunilla är också en av medlemmarna.  [7/8]

En julklapp till var och en som tack för allt arbete under året  [8/8]

Det var Röda Korset i Skillingaryd som firade sina 100 år med en fest för alla frivilliga som deltar i Kupan. Festen hölls just i Kupan när det var stängt. Bland allehanda saker var det dukade bord och fin gemenskap.
– Mycket trivsamt, noterade Britt Johansson som är ordförande i Röda Korset.

Röda Korset har som vanligt haft en fin verksamhet men på grund av coronapandemin har man 2020 och 2021 inte haft öppet på samma sätt som tidigare år. Man har ändå samlat in och sålt mycket. Kassören Lars Göransson kunde informera att man i år skänkt 100 000 kronor till Tjernobylbarnens Vänner i Gnosjö och 150 000 kronor till Katastroffonden.

Under årets första elva månader har man totalt fått in nästan 500 000 kronor. Det finns även avbränningar och den största kostnaden är för lokal och el på nästan 200 000 kronor.

Det finns inget direkt skriftligt bevarat om de tidiga åren för Röda Korset i Skillingaryd. Samma år bildades för övrigt avdelningen i Vaggeryd. Numera är avdelningen i Skillingaryd den enda i kommunen.

Kupan öppnade man den 29 maj 1999 och sedan den 1 juli 2004 finns man i nuvarande lokaler i HSB-huset vid torget.

Ett 30-tal personer jobbar ideellt med inte minst försäljning i Kupan plus allt ikring, att hämta saker, sköta ekonomi, annonsera och mycket annat.

– Vi trivs och är ett sammansvetsat gäng som arbetar med samma mål, att hjälpa behövande, avslutade Siv Andersson sin lilla historisk från 1999 och framåt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *