Nyheter

Fokus på matsvinn under klimatveckan

Nyheter Den här veckan uppmärksammas klimatet i länet och så även i Vaggeryds kommun

Arkivbild: Hur minskar du matsvinnet?

Lina Larsson, miljöstrateg, berättar mer vad som händer i kommunen den här veckan; 

– Vi anordnar ett matsvinnsbingo där man kan tävla om fina priser och vi delar ut Bamsetidning delas ut till förskolor och grundskolor klass F-3 under den här veckan. Bamsetidningen har tema matsvinn och elever och lärare kommer under hösten att arbeta med materialet och matsvinn på olika sätt, berättar Lina Larsson. 

I miljöhörnan vid Skillingaryds bibliotek kommer det att vara en mindre utställning kopplat till matsvinn och även ta del av tips för att minska ditt egna matsvinn och ta del av kommunens arbete i matsvinnsfrågan. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Fokus på matsvinn under klimatveckan

Hmm när barnen kommer hem utsvultna och med huvudvärk och man frågar om maten. Den räckte inte i dag. Fick dricka mjölk och äta knäckebröd. Skäms på er politiker….

Skulle vara roligt om föräldrar kunde komma till sina barns skola/förskola en dag. Då tror jag att man skulle få en annan uppfattning om så fin och god mat som serveras. Visst alla tycker inte om all mat alla dagar men om man tänker efter hur varierad kost man själv gör hemma så har nog inte många så stort utbud av varierad kost som skolorna.
Att lära sina barn äta olika rätter hemma tror jag skulle göra att fler äter skolmaten. Man kan inte servera köttbullar, hamburgare och köttfärssås varje dag i skolan. Sedan att man serveras ”rester” som extra komplement på en buffé är väl helt naturligt än att slänga det som är ätbart och näringsrikt för vem gör inte det hemma? Själv kan jag laga en god höstgryta och äta av den av två dagar i rad. Med vänlig hälsning, stolt kock i Vaggeryds kommun som jobbar med att minska matsvinn och servera bra mat.

Jaha… är det därför alltid barnen säger det är rester till lunch, i allafall högstadieeleverna… maten har väl förstås inte räckt då. Visserligen kan ju rester vara gott, men det får ju inte bli dumsnålt.

Och ibland blir inte barnen mätta eftersom det inte räckte då man lärt sig att ta en mindre portion för att ta om i fall man inte blev riktigt mätt. Har även hört pedagoger som säger det blivit väldigt snålt tilltaget vid luncher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *