Nyheter

Värnamo förlorade premiären: ”Besvikelse”

Nyheter Det blev förlust för IFK Värnamo på bortaplan mot IFK Göteborg. Hemmalaget vann med 2 - 1 (1-0). – Det är besvikelse att vi förlorar. Vi vill vinna alla matcher, säger Värnamos anfallare Marcus Antonsson efter matchen.

Arkivbild från förra säsongen. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Göteborg började bäst och hade i storts ett allt av spelet de första 20 minuterna. Värnamo kändes tagna av stundens allvar.
– De kom ut med energi och har sina supportrar i ryggen. Det är en premiärmatch, det är fullsatt och vi lyckades inte riktigt få grepp om dem och sen gör vi kanske inte riktigt rätt grejer i vårt eget spel heller, berättar Marcus Antonsson.

Göteborg tog ledningen i den 21:a minuten genom Värnamoprodukten Simon Thern. Släkten är värst brukar det ju heta. Efter Göteborgs ledningsmål så kom Värnamo upp lite i banan och hade spelet de sista 20 minuterna av den första halvleken.
– Vi växer in i kostymen på ett bra sätt och har en väldigt bra period innan halvlek. Jag tycker att vår dominans sista delen var tämligen större och det var väldigt nära att vi fick in både ett eller två mål där.

Ett av de lägena Antonsson pratar om stod han själv för när han var en skosula ifrån att få foten på en boll serverad av Oscar Johansson mitt framför mål.

Abdussalam Magashy kunde i den 61:a minuten kvittera när han distinkt smällde in bollen i mål. Men bara fem minuter senare kunde IFK Göteborg återta ledningen.
– Jag tycker att det kändes som att vi skulle kunna vara det laget som går för vinsten. Sen får de ett 2 – 1-mål istället och då blir det uppförsbacke och de lyckas döda tiden ganska bra utan att vi lyckas få till någon jättebra forcering där i slutet, säger Marcus Antonsson.

Anfallaren menar att man kan ta med sig flera saker från premiären.
– Det är en stor lärdom. Vi har gjort en premiär och det är mycket vi kan ta med oss från den här matchen, trots att vi inte är nöjda när vi inte vinner.

Kan du säga något konkret ni kan ta med er?
– Det går lite snabbare i allsvenskan generellt. Sen atmosfären och allt runtomkring. Det är 16 000 på läktaren och hög ljudnivå. Det är inte så lätt att kommunicera med varandra på planen. Men det är en helhet, hela grejen att det går lite fortare i allsvenskan och det är något vi kommer ha nytta av i kommande omgångar.

Premiären avklarad och nu ser ni framåt?
– Ja precis. En match i taget och nu är det hemmapremiär för vår del och den går vi givetvis in för att vinna.

Hemmapremiären går av stapeln nästa måndag mot Sirius.

Matchen slut.

91′ Hörna Göteborg. Där var det nog kört för Värnamo.

90′ Domaren lägger till tre minuter på matchen.

88′ Tobias Sana friläge för Göteborg. Hårt pressad av Tihi. Värnamos målvakt räddar.

84′ Byte Värnamo. Kenndal ut. Näsström in.

80′ Jonas Thern drar på sig gult kort på bänken efter synpunkter på domaren.

79′ Värnamo uppe i en halvchans utanför straffområdet. Men det här känns stabilt för Göteborg.

74′ Dubbelbyte Värnamo. Netinho ut. de Vries in. Wenderson ut. Moses in.

72′ Göteborg har initiativet i matchen nu.

67′ Byte Värnamo. Charlie Windehall in. Eric Brendon ut.

66′ Mååååål! IFK Göteborg återtar ledningen.

61′ Mååååål! Magashy kvitterar till 1-1. Värnamos första mål någonsin i allsvenskan.

60′ Värnamohörna som plockas bort att Göteborgs försvar.

57′ Marcus Antonsson blir neddragen precis vid straffområdeslinjen. Men får inte domslutet med sig.

54′ Göteborg har startat andra halvlek ungefär som den första. Med andra ord väldigt bra.

50´Netinho springer ihop med en Göteborgsspelare och blir liggande. Men uppe igen efter någon minut.

48′ Victor Eriksson drar på sig ett gult kort.

Andra halvlek är igång.

– Vi kanske är lite tagna av stundens allvar. Efter 20 minuter kan vi spela ut lite mer, sa Oscar Johansson till Discovery i paus.

Simon Thern om munhugget med Netinho.
– Medioker högerback som tror han är Allan Ballan, sa han till Discovery.

Första halvlek slut.

45+1′ Simon Thern och Netinho varnas efter lite munhugg.

45′ Domaren lägger till två minuter på den första halvleken.

42′ Oscar Johansson är också en som gör många bra saker nu. Nyss ett avslut som smet precis förbi målvaktens vänstra stolpe.

41′ Värnamo med en jättechans. Oscar Johansson in med en boll som Marcus Antonsson nästan får foten på. Värnamos hetaste chans.

38′ Ny hörna för Värnamo. Även denna resultatlös.

36´Ny hörna för Värnamo som flyttat upp spelet rejält. Hörnan blev resultatlös.

33′ Tihi med en boll fram till Antonsson som den senare, om han fått tag i den, hade haft en jättemöjlighet på.

30′ Värnamo är mer framåt nu. Netinho gör många bra saker just nu.

28′ Netinho skickar in en boll i straffområdet som Göteborgs Gustav Svensson nästan styr in i eget mål. Hörna blev resultatet. William Kenndal slog den, men den resulterade inte.

25′ Göteborgs press fortsätter efter målet. Värnamo har stora problem att komma upp i banan.

21′ Måååååål! Simon Thern, av alla människor, gör mål på moderklubben.

20′ Göteborgs värsta press har avtagit och Värnamo har fått upp spelet en smula. Men Värnamo har problem i uppspelen.

15′ Göteborg behåller trycket. Dock utan att skapa heta målchanser. Värnamo får slå ifrån sig.

11′ Viktor Eriksson med en viktig rensning när Göteborg pressar på.

9′ Göteborgs Tobias Sana med en bra chans. Värnamos målvakt räddar. Samtidigt skadas Brendon och blir liggande i mittcirkeln.

7′ Marcus Antonsson med Värnamos första avslut på mål. En nick som Göteborgs målvakt enkelt plockar ner.

6′ Wenderson råkar sätta dobbarna i huvudet på Gustav Svensson så blodvite uppstår.

4′ Göteborg får hörna. Men den resulterar inte. Men Göteborg har haft i stort sett allt spel under de första fem minutrrna. Dock utan att skapa någon farlighet.

3′ Victor Larsson fäller en motståndare och Göteborg får frispark på Värnamos planhalva.

Cirka 17 000 personer väntas till Gamla Ullevi enligt Discoverys sändning.

Värnamo kickar igång matchen genom Marcus Antonsson.