Nyheter

Förbättrad kost för äldre

Nyheter Nu tar Socialförvaltningen första steget mot att laga mat från grunden på alla äldreboenden. Först ut blir Furugården med start under hösten 2017.

2012 gjordes en extern utredning om kommunens måltidsverksamhet. Detta blev starten som har lett fram till beslutet att låta socialförvaltningen ta ett helhetsgrepp för vård- och omsorgen om våra äldre.

– Detta innebär att vi i framtiden har möjlighet att servera mat som är anpassad till vår äldre målgrupp och tillagad i vår egen regi. Målsättningen är att komma igång med matlagning från grunden på Furugården som då kommer att leverera maten även till Sörgårdens äldreboende, säger socialchefen Lotta Damberg.

När det gäller distribution av matlådor kommer förvaltningen att upphandla dessa externt för att möta de krav som ställdes i utredning 2012, bland annat större valmöjligheter på maträtter.

– I utredningen fick vi kritik för att vi inte kunde hålla kraven på varmhållning utifrån livsmedelslagstiftningen. Vi kommer därför att upphandla kylda matlådor. Detta ger kunden även möjlighet till att själv välja när man vill äta sin mat, säger Lotta Damberg.

Från en fest på Furugården. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *