Nyheter

Förbereder inför midsommarfest

Nyheter Full aktivitet inför midsommarfesten på Grönelund, tält ska upp, gräset ska klippas och allt ska ställas iordning

Luftgevärskyttet förbereds...  [1/11]

..under två kvällar är Ingvar på plats för att förbereda midsommarfesten  [2/11]

Skillingaryds FK har ett hundratal funktionärer på plats på fredag  [3/11]

Ett tält är inte helt enkelt att sätta upp  [4/11]

...men efter lite ombyggnad ser det ut att bli rätt  [5/11]

Lotteristånden är utställda  [6/11]

Vincent Söderskvist var, just för tillfället, tältduksansvarig  [7/11]

Många ideella timmar avverkas i veckan  [8/11]

...för att midsommarfirandet ska bli det bästa  [9/11]

Birgitta och Erland Claesson  [10/11]

Borden är utställda  [11/11]

I midsommarveckan håller ett 20-tal funktionärer igång med kvällsarbete för att förbereda inför årliga festen på fredag. Här ska klippas gräs överallt, tälten ska upp, lotteristånden ska få sin presenning över sig, luftgevärsskyttet ska monteras upp.

Lotta Ryman är tillsammans med Per-Olof Persson gästartistansvariga och ser till att underhållningen på fredag blir den bästa. Ett 100-tal funktionärer finns på plats och Erland Claesson räknar med att hålla förra årets besöksantal, ungefär 1300 personer, även i år.

Erland berättar vidare att första midsommarfesten var 1949. Han minns att det höll uppe ett år, 1951, då de grävt upp hela planen på Grönelund. Efter 1951 har det varit midsommarfest varje år.

Vid luftgevärsskyttebanan träffar vi Ingvar Svensson, Lars-Gunnar Ljung och Lennart Fritz. De har sin årliga syssla här, se till att allt är uppsatt innan fredag och även bemanna den under aftonen.

När Skillingaryd.nu hälsar på hos herrarna kommer Birgitta Claesson förbi och påminner om att de måste kunna ta swish på fredag.

– Här tar vi bara rediga pengar, här ska inte swishas något, säger Ingvar Svensson.

Ta gärna med lite av varje betalningsmedel alltså, så att lotter kan köpas, skytte kan skjutas, fika kan avnjutas och pilarna kan kastas på tavlan. Klockan 14.00 på midsommarafton öppnar Skillingaryds Frisksportklubb upp portarna till årets midsommarfest på Grönelund.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *