Nyheter

Förbud mot fordonstrafik har minskat klagomålen

Nyheter Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i juni beslutade man att lämna förslag till tekniska kontoret gällande parkeringsregler vid Hjortsjö camping och badplats som har blivit en mötesplats både dag och natt. Förbud mot fordonstrafik har nu varit gällande senaste månaden

Från kommunens hemsida rapporteras det att förbudet gäller under juli och augusti

I anslutning till Hjortsjö camping, vid parkeringen, har det blivit en välbesökt mötesplats under säsongen maj till september, både av turister och lokalbefolkningen. För att ta hänsyn till de boende i området ställer sig kultur- och fritidsnämnden bakom förvaltningens skrivelse angående förslag att lokala trafikföreskrifter ska kompletteras med lokala parkeringsregler vid Hjortsjö badplats i anslutning till Hjortsjöns camping. 

Parkeringsytorna vid campingen har tidigare inte haft några reglerade tider eller ordningsregler som har gjort att det finns besökare med fordon som vistas både kvälls- och nattetid under säsongsperioden utan att ta hänsyn till de boende vid badplatsen eller de campinggäster som har bokat plats vid badplatsen i Vaggeryd. 

Med hänsyn till de boende, turister och campingens arrendator har det sedan en månad tillbaka satt upp förbud mot fordonstrafik på parkeringen mellan 22 till 08.

Tekniska kontoret meddelade i början på maj att åtgärden gjorts för att förhindra den buskörningen som sker i området under kvällar och nätter. 

David Norrfjärd, förvaltningschef på kultur- och fritid, summerar första månaden med förbud mot fordonstrafik under nattetid så här: 

– Vi har ännu inte gjort någon aktiv uppföljning av åtgärden men sedan restriktionerna infördes har jag inte fått några klagomål om störningar, hälsar David Norrfjärd. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förbud mot fordonstrafik har minskat klagomålen

Nja både och det är problem med mopeder som kör på cykelvägarma och inne på badplatsen men det har varit mycket lugnare på nätterna på parkeringen. Vi har det sista färre negativa recensioner om störd nattsömn.

Mvh arrendatorn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *