Nyheter

Fordonshistorisk klubb är nominerad

Nyheter I morgon, på nationaldagen, är det Motorhistoriska dagen. Då kan Götaströms Fordonshistoriska Klubb erhålla ett fint pris.

Arkivfoto; Lars Ljungqvist och Ewald Ekman med historisk bil

Varje år arrangeras en tävling som heter ”Kultur på väg”. Fem klubbar i Sverige, som uppmärksammar dagen, får vara med i tävlingen. Götaströms Fordonshistoriska Klubb är en av dem.

– På nationaldagen kommer det att utses en vinnare och fyra som kommer tvåa. Det är riksförbundet som skickar ut representanter och förlagsägaren Stig Sjöberg kommer att besöka nostalgimacken vid Moliden, som drivs av Stig Andersson som är en aktiv medlem, under eftermiddagen, säger Lars Ljungqvist som är ordförande för Götaströms Fordonshistoriska.

– Vi ställer ut våra fordon vid Huskvarnaparken senare på eftermiddagen och vi är 530 medlemmar och jag tycker att alla ska komma. Vi har en särskild plats där och man kan komma dit oanmäld, avslutar Lars.

På motorhistoriska riksförbundets hemsida finns att läsa att målsättningen med motorhistoriska dagen är att synliggöra det fordonshistoriska kulturarvet. Detta kan enskilda fordonsägare göra genom att ta ut sina historiska fordon och medverka vid evenemang. Kan man inte delta kan man ändå vara med genom att ställa upp sitt fordon hemmavid. Tillsammans visar vi då att fordonhistoriska rörelsen är bred, både fordons-, ägarmässigt och geografiskt.

Arrangörstävlingen ”Kultur på väg” arrangeras av motorhistoriska Riksförbundet tillsammans med tidningen Nostalgia.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *