Nyheter

Fördubbblat stöd till centrumfester

Fördubbblat stöd till centrumfester

Nyheter Ledamöterna i kommunstyrelsens arbetsutskott är villiga att släppa till mera pengar till sommarens stora aktiviteter i kommunens båda tätorter, alltså Skillingarydskalset på försommaren och Vaggerydsdagen i slutet av augusti.

Det kommunala stödet har tidigare varit 50 000 kronor, i år blir det dubbelt så mycket pengar att fördela; 100 000 kronor.

Samtidgt skrotas för gott det gamla upplägget med två Hjulafton, en i Vaggeryd och en i Skillingaryd efter att Hjulafton tagit time out i fjol.

– På så sätt kommer vare sig orterna eller resurserna att konkurrera med varandra och vi som bor, lever och verkar här får två centrumfestligheter per år att besöka och delta i…   Idag, med två festivaldagar istället för en borde det kommunala anslaget kunna utökas till 100 000 kronor per år. Detta även med tanke på den allt större betydelsen av levande och attraktiva centrum för vår boendeattraktivitet, skrev samhällsutvecklare Louise Skålberg till kommunstyrelsens arbetsutskott.

Detta borde betyda att tillgången på högklassiga artister är säkrad för de centrumfesterna. Tidigare har exempelvis Vaggerydsdagens överlevande hängt mycket på att enskilda personer inom näringslivet har tagit ansvaret för arrangemangets fortlevnad.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *