Nyheter

Fördubbling av coronasmittade

Nyheter Idag har antalet fall av coronasmittade personer i länet öket till 26 personer, vilket är en fördubbling sedan gårdagen, då det var 13 fall

620 personer totalt är konstaterade smittade i hela Sverige och fyra procent av landets totalt antalet smittade finns i länet. Flest bekräftade fall finns i Stockholm, Skåne och Västra Götalands län.

Källa; P4 Jönköping

Taggar

Dela


12 reaktioner på Fördubbling av coronasmittade

Jeeeeeee ;D

Vi kör på den gamla talesättet.

”Den som lever får se”

Ps,,, Att räkna är kul,,,,,,,

Korrektion: 325 bilar på Diamond Princess kom hem oskadda och 7 krockade. Det blir 332 som man skall dela 7 med.

om det finns 15113 st bilar i italien och 1016 st bilar krockar där ,hur många procent har då krockat,
Fyll i valfritt svar

Ett annat sätt att räkna är detta: 128.392 bilar i världen har varit ute på vägarna. 54.057 är fortfarande ute och kör och kan krocka när som helst. 4.728 har krockat hittills men 69.607 har kommit hem helskinnade – summan av dessa är 74.335. Då blir 4.728 av 74.335 = 6,79%. För att komma fram till en slutlig krockrisk måste vi vänta tills vi vet hur det gick för alla de 128.392 bilarna – hur många som kom hem och hur många som krockade. Det är bara då man kan räkna ut krockrisken.
I Italien har enligt din senaste länk 827 krockat och bara 1.045 kommit hem oskadade. Detta av totalt 12.462 som gett sig ut på vägarna. Beror detta på att italienska bilar är farligare än genomsnittsbilen i världen eller beror det på att italienarna inte har kontroll över hur många bilar som i verkligheten är ute och kör på de italienska vägarna?
De som har bäst kontroll över trafiksituationen är väl Diamond Princess-fartyget, där 332 av 696 kommit hem oskadda och ”bara” 7 av 332 = 2,1% krockade istället för att komma hem oskadda.

En stor fråga är när barn skall vara hemma från daghem och skola. Kommunen ger sin syn på detta på https://www.vaggeryd.se/kommun-och-politik/viktigt-just-nu/fragor-och-svar-till-vardnadshavare.html
Första punkten där säger att barn med luftvägsinfektion skall hållas hemma. ”Ja, alla med symtom på luftvägsinfektion/förkylningssymptom, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta, enligt Folkhälsomyndigheten. Du bör därför hålla ditt barn hemma även vid lindriga symptom på förkylning, såsom exempelvis snuva, hosta, ont i halsen och feber, till dess att barnet är friskt.” Även de andra klickbara rubrikerna innehåller vägande information till vårdnadshavare.
Min uppfattning är att samma försiktighetskriterier bör gälla dem som arbetar på äldreboenden. Man skall inte släpa med sig liemannen till jobbet.

Kan du tänka ock räkna själv och inte bara surfa på aftonbladet/expressen/svt så,,,,,,,,

Italien just nu:15113 positiva,1258 friska,1016 döda
det blir 6.7% dödlighet just nu.
Italien är inget u-land, 3.6 vårdplatser/1000 invånare
Sverige har 2.1 platser vilket blir 40% mindre..
Dom måste betala väldigt mycket skatt där,
Finns officiell statistik att hitta om man kan surfa utanför sin mello bubbla och då sverige har slut på testkitt så har vi ingen kontroll på antalet smittade/döda. Länk nedan för källa om det är tilllåtet.
http://opendatadpc.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/b0c68bce2cce478eaac82fe38d4138b1

Olle! Det har blivit alldeles galet med dina siffror och procentberäkningen – det måste du korrigera.
Spridningen av falska rykten är nu i full gång, och det har vi bara ont av. I min tankevärld finns det inget som ”hade coronasjukan förra veckan men är frisk nu”. Ett minimikrav för att man skall tala om att någon har sjukdomen är att vederbörande haft ett positivt test för coronavirus. Att sprida falska rykten är bara att ”idiotförklara” sig själv. Problematiken är svår ändå, utan att desinformation gör det hela värre.
Jag hoppas alla har tagit till sig kommunens information https://www.vaggeryd.se/kommun-och-politik/nyhetsarkiv-kommun-och-politik/nyheter-kommun-och-politik/2020-03-11-information-med-anledning-av-coronaviruset-covid-19.html

Va har du fått dina tankar ifrån Olle? Om man läser officiell statistik har Sverige och övriga Norden knappt inga dödsfall i coronan, det tyder väl på att vi använder skattemiljonerna helt rätt. Är alldeles för mycket rykten skrivna av folk som vill ha kaos.

Nordin – du borde läsa på! De som har avlidit av viruset har naturligtvis inte gjort det direkt när de har smittats. De har varit sjuka under 2-3 veckor innan de avlider. Så vår statistik vad gäller eventuella dödsfall har precis börjat. Om ett par veckor ser nog siffrorna för avlidna annorlunda ut

Eftersom det nu är officiellt att bara personer som läggs in akut på sjukhus kommer att testas
så kommer siffrorna att på antalet sjuka att vara ointressant.
Träna nu på handhjärtan för någon vård för alla 60+ kommer inte finnas nästa vecka.
Med en massiv felprioritering av skattemedel så blir det så här.
Håll i hatten nu,,,,

Det är väl det förväntade vid ohämmad smittspridning, förutsatt att det inte handlar om importfall. Man har ett index för smittsamhet, som for corona ligger mellan 2 och 3, och som visar hur många nya individer en insjuknad genomsnittligt smittar. Ur det indexet + inkubationstiden kan man räkna fram hur många fall man kommer att ha om exempelvis 2 dagar. En siffra jag sett från folk som räknat är att antalet insjuknade fördubblas per 2 dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *