Nyheter

Förening får miljonbidrag

Nyheter Skidanläggningen i Kyllås, väster om Skillingaryd, får nu miljonbidrag för att utveckla sin verksamhet och en värmestuga ska byggas.

Lite snö har tillverkats och mer blir det när minusgraderna kommer

Ett driftsbidrag på 500 000 kronor lämnas bland annat av från kommunen.

– Vi ställer oss positiva till ansökan. Det har gjorts tidigare investeringar och nu har föreningen fått ekonomiskt bidrag från EU och allmänna arvsfonden. Vi vill gärna ha ett yttrande från kultur- och fritidsnämnden som vi begärt att få under deras decembermöte, men vi i kommunstyrelsens arbetsutskott yrkar bifall till bidraget, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det är en viktig verksamhet, menar Kenth Williamsson (S).

Totalt sett har föreningen sökt mer pengar. Martin Andreasson från Ålaryd berättar mer;

– Vi har sökt Leader-pengar (EU) och där har vi nästan fått ett okej på vår ansökan. Den ska bara igenom Jordbruksverket som instans också, men Leader har presenterat det som ett prioriterat förslag och då brukar de inte säga nej. Det handlar om 1,6 miljoner kronor. Dessa pengar ska gå till en värmestuga på 120 kvadratmeter och kommer att ligga nedanför backen, intill parkeringen. Vi ska skapa ”Träffpunkt Kyllås” där landsbygden ska leva hela året, även på sommaren. Stugan kommer innehålla två toaletter, kök, samlingslokal och förråd, säger ordförande i föreningen Martin Andréasson från Ålaryd.

Pengarna som kommunen kommer att bidra med kommer att gå till markarbeten såsom vatten, avlopp och bottenplatta till huset. Ett bidrag på totalt 2,1 miljoner räcker troligen, förutom de tusentals ideélla timmarna som kommer att läggas av föreningen. När bidragen är i hamn beräknar föreningen med att påbörja byggnationen efter skidsäsongens slut.

Fotot är tagit under gårdagen och snökanonerna fortsätter att jobba när det är minus fem grader eller mer. Möjligen framåt helgen med andra ord.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förening får miljonbidrag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *