Nyheter

Förening rustar för nystart i nya lokaler

Nyheter Skillingaryds Gymnastikförening har tagit över Trims tidigare lokaler i sporthallen i Skillingaryd och kommer att ha delar av sin verksamhet där.

Privatbilder

Från vänster Johanna Malmklint, Camilla Holm, Jan Adler och Jennie Sandström.  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

– Efter en tid som varit tuff för alla i vårt samhälle ser vi förhoppningsvis ljuset i tunneln. Skillingaryds Gymnastikförening har under pandemin haft en begränsad verksamhet och haft fokus på digitala träningspasspass och pass utomhus. Men när restriktionerna släpper i höst vill föreningen stå rustad för att välkomna alla medlemmar tillbaka, säger Jerry Karlsson i föreningen.

Ett sätt att göra detta på är i den nya lokalen som föreningen hyr och som man nu målat med mera.
Föreningen vill erbjuda sina medlemmar nya möjligheter att träna, framför allt att kunna träna lite tidigare på kvällarna. Verksamhet har tidigare bedrivits i sporthallen men då barn och ungdomsverksamhet så klart går före aktiviteter har gruppträningspassen fått de senare tiderna. Med en egen lokal kan man nu styra gruppträningen dit medan barn- och ungdomsgymnastiken blir kvar i sporthallen.
Skillingaryds Gymnastikförening har sedan 1954 bedrivit en viktig verksamhet för en förbättrad folkhälsa.

• Positivt med nya gym
Det är med glädje man ser att konkurrensen ökat i Skillingaryd med nya gym.
– Vi strävar ju alla mot samma mål, en bättre folkhälsa för våra medborgare. Att det nu finns en mångfald ser vi bara som positivt. Men det är ju såklart så att vi också måste följa med i utvecklingen och möta de krav och önskemål som våra medlemmar har. Vi finns ju till för deras skull, inte tvärtom. Vi har alltid haft en stor spännvidd i vilka pass vi erbjuder och vi har deltagare från 15 år och uppåt. Den här härliga mixen av deltagare är en av våra största styrkor, alla kan vara med och alla är välkomna, oavsett om man är erfaren eller inte, noterar Jerry Karlsson.

När det gäller barn och ungdomsgymnastiken står föreningen inför nya utmaningar. Pandemin har gjort att en årskull barn inte fått möjlighet att slussas in i verksamheten.

• Söker fler ledare
– Vi hoppas att våra erfarna gymnaster hittar tillbaka och att vi så fort det bara går kan släppa in nya barn i verksamheten. Säkerheten i gymnastik är A och O och därför är våra grupper begränsade i antal, allt för att våra duktiga ledare ska hinna med att se och hjälpa alla barn. Ska man lära sig att slå volter eller hoppa trampolin måste man veta vad man gör och det måste alltid finnas en ledare som hjälper till. Vi söker därför fler ledare som vill engagera sig i vår verksamhet, allt ifrån huvudledare till hjälpledare, det finns en roll som alla kan ta. Gymnastiken är så otroligt bra och viktig för ett barn som utvecklas, egentligen borde några år i gymnastik vara ”obligatorisk”. Det rustar våra barn och unga i sin fysiska utveckling och ger dem en riktigt bra grund att bygga på, oavsett om du går vidare i gymnastiken eller senare går över till annan idrott.

I spåren av pandemin har alla föreningar och träningsanläggningar en viktig roll. Många har kanske tappat den naturliga kontakten med träningen och behöver en push för att komma tillbaka. Många har också varit sjuka och behöver en nystart för att bygga upp sin fysiska förmåga igen. Skillingaryds Gymnastikförening är Far-certifierad, det vill säga Fysisk aktivitet på recept, och har ledare som tar hand om deltagarna.

Terminsstart planeras till vecka 37.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *