Nyheter

Företag får bakläxa av myndigheten

Nyheter Arbetsmiljöverket har kommit med en rad krav på förbättringar mot ett företag i kommunen. Blir det ingen bättring kan verksamheten drabbas av föreläggande och till och med ett förbud.

Det var vid en inspektion tidigare i augusti som bristerna uppdagades. Arbetsmiljöverket slår ner på fem punkter där man kräver åtgärder den närmaste framtiden.

Bland annat menar man att rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete saknas och att det saknas regelbunden riskbedömning. Man pekar också på att hanterings- och skyddsinstruktioner för hantering av farliga kemiska riskkällor i verksamheten inte är tydliga samt att Arbetsmiljöverket vid sitt besök hos företaget hittade en omärkt flaska med förmodat kemiskt innehåll.

”Risken finns att era arbetstagare som inte kan identifiera innehållet eller de risker som är förknippade med detta använder innehållet på fel sätt och kan skada sig”, står att läsa i handlingarna..

Nu har företaget fram till mitten av november på sig att åtgärda bristerna och uppfylla de krav myndigheten ställer. Annars kan det komma att beslutas om ett föreläggande eller förbud.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *