Nyheter

Företagen ger kommunen högt betyg

Nyheter Vaggeryds kommun deltar i servicemätningen Insikt som mäter kommunernas myndighetsutövning. Undersökningen samordnas av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Totalt deltog 188 kommuner i undersökningen om hur företagen uppfattar den kommunala myndighetsutövningen gällande 2019 års ärenden. I första hand mäts servicen för gruppen företagare, men också nöjdheten hos privatpersoner, ideella föreningar och offentliga organisationer. Följande myndighetsområden är med i undersökningen:

  • Brandskydd
  • Bygglov
  • Markupplåtelse
  • Miljö- och hälsoskydd
  • Livsmedelskontroll
  • Serveringstillstånd

Vaggeryds kommun – topp 10 i Sverige

Den 22 april 2020 offentliggjorde SKR det nationella resultatet för 2019 samt kommunrankingen. Resultatet visar att Vaggeryds kommun hamnar på plats 9 av 188 när det gäller ärenden till företag.

– Vilka fantastiska nyheter! Det är roligt att vi får ett så bra resultat och att vi är topp 10 i landet. Vi möter våra lokala företag på många olika sätt och i olika ärenden. Att våra företagare upplever bra service och bemötande från Vaggeryds kommun är en viktig och prioriterad fråga. Resultatet är ett kvitto på att vi når framgång i vårt arbete med att ständigt utveckla och förbättra, och jag vill ge en stor eloge till alla medarbetare som på något sätt är i kontakt med företagen och bidrar till det goda resultatet, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Ett par områden som mäts i undersökningen och där Vaggeryds kommun får höga betyg är bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll.

– Jag är glad och stolt över det höga resultatet och att företagen fortsatt är nöjda med bemötandet i kontakten med oss. Trycket är högt på förvaltningen men tillsammans jobbar vi hårt för att ge den bästa möjliga servicen, säger Thomas Andersson tf miljö- och byggchef i Vaggeryds kommun.

Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *