Nyheter

Företagsbesöken går vidare

Nyheter Arbetet med att besöka 101 företag på 101 dagar pågår intensivt

Studiebesök

Senast i raden att få besök av näringslivsrådet, kommunala tjänstemän och politiker var Elbyrån i Vaggeryd. För besöket ansvarade Elina Fridell som är VD på företaget och Håkan ”Pallis” Gustafsson som är arbetsledare och delägare.

Besöket inleddes med en rundvandring på PMC Cylinders i Vaggeryd. Det kan tyckas märkligt att vandra runt hos ett annat företag än det egna men förklaringen ligger i att Elbyrån har anlitats flitigt av PMC och även nu och framåt gör Elbyrån flera installationsarbeten i takt med att PMC utvecklas och växer. I närtid ska de byta ut en stor elcentral till ett ställverk. Ett arbete som de får inleda fredag eftermiddag och ska vara klara med när den nya arbetsveckan startar på måndagmorgonen.

Efter detta studiebesök övergick det till information om företaget som är i ett läge där de skulle kunna göra mer om det fanns personal att anställa. Elbyrån har utöver administrativ personal, inköp och arbetsledning ett 20-tal montörer och jobben fördelas, mellan tummen och pekfingret, på 80% mot företag och 20% mot privatpersoner. Som det är nu får de tacka nej till jobb, något som de inte är ensamma om. Det är en pågående diskussion om bristen på kompetent arbetskraft för de företag som verkar i våra bygder och där är dialogen mellan företagen och kommunen oerhört viktig. Den frågan har kommit upp till ytan vid ganska många av de besök som hittills gjorts inom ramen för 101 företag på 101 dagar.

Håkan "Pallis" berättar

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *