Nyheter

Företagsenkäten förvånar kommunalrådet

Företagsenkäten förvånar kommunalrådet

Nyheter Tidigare i veckan berättat vi om Svenskt näringslivs företagsenkät där Vaggeryds kommun tappar mark.

Men kommunalrådet Allan Ragnarsson  har svårt att se några tydliga förändringar i kommunens agerade gentemot företagen på senare som skulle kunna förklara tappet på cirka 20 placeringar på två år.
– Lite förvånad blir man onekligen. Vi tycker ju att näringslivet har fått bra service, säger han.
– Vi har ju till exempel jobbat hårt med möbelklustret och med handeln på senare år och överhuvudtaget ägnat väldigt mycket tid näringslivslivs- och omvärldsbevakning. Ändå tycker man att vi har brister i kompetensen. Det är svårt att bedöma vad man lägger in i det begreppet. Kan det vara sådana saker som att någon inte direkt svarat i telefon? Jag vet inte.

Det kan ju också handla om kompetensförsörjning till industrin. Det finns ju inget industriprogram på Fenix-gymnasiet läsåret 2015-16 eftersom det helt enkelt inte fanns några sökande. Önskemålen från kommun och näringsliv går alltså inte i linje med ungdomarnas framtidsplaner.
Allan Ragnarsson synpunkter är ju intressanta av ett annat skäl. Han har ju de tre senaste åren bytt sida, från näringslivet till kommunen och vet hur företagsledare tänker.
– Frågan är hur pass stort vetenskapligt värde undersökningar som denna har. Jag har ju varit med på andra sidan och vet att man kanske inte spiller så jättemycket krut på enkäter eftersom det oftast  finns viktigare saker att lägga ned tid på.
– Men vi får väl titta över resultaten och se vad vi kan göra. Rent generellt tycker jag att vi ska ha en målsättning att ligga i topp. Vi får väl titta över om vi behöver sätta in extra resurser någonstans.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *