Nyheter

Förfallen komplementbyggnad blev ärende för politikerna

Nyheter Ett anonymt klagomål inkom till kommunen avseende en fastighet i centrala Vaggeryd. Förvaltningen skickade uppmaning till fastighetsägaren och nu har politikerna beslutat om föreläggande

Redan förra sommaren besökte miljö- och byggförvaltningen fastigheten och konstaterade att komplementbyggnaden var förfallen och kunde medföra risker för olycksfall och betydande olägenheter. 

Enligt plan- och bygglagen ska ett byggnadsverk hållas i vårdat skicka och underhållas så att dess utformning och tekniska egenskaper bevaras. Tjänstepersonerna som besökte fastigheter ansåg att komplementbyggnaden strider mot lagstiftningen när det gäller de tekniska egenskapskraven som bland annat kan innehålla både bärförmåga, stadga, säkerhet i händelse av brand och beständighet. 

En uppmaning skickades från förvaltningen i augusti förra året att fastighetsägaren ska se över problematiken. 

Vid senaste nämndsammanträdet beslutade politikerna att förlägga fastighetsägaren att påbörja antingen renovering eller rivning senast 28 september i år och, vilket man nu än väljer, ska det vara klart senast dagen innan julafton 2021.

Förfallen genrebyggnad. Foto: Pixabay

Taggar

Dela


9 reaktioner på Förfallen komplementbyggnad blev ärende för politikerna

Kanske något för kommunen att köpa in för våra skattepengar+ Det behövs ju nya skollokaler….
Och personal och elever kan ju tydligen vistas i usel miljö, trångt, mögel och dålig ventilation. Här lär det ju komma in frisk luft genom hålen!

Den ser inte ut att vara i sämre skick än många byggnader som får stå och förfalla kring skjutfältet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *