Nyheter

Försenad grävstart för fibern i väst

Nyheter Hos västra fiberföreningens medlemmar väntar nu starten av fibergrävningen.

Arkivfoto; Fibernedläggning i Skillingaryd

Efter nyår börjar arbeten för att Västra fiberföreningens medlemmar ska få sin efterlängtade fiber nedgrävd. Resursbrist, både projektörer samt grävmaskinsförare, anges som orsak till förseningen, då grävningen egentligen skulle startat efter sommaren enligt tidigare information.

Exakt när allt kommer att fungerar meddelar styrelsen är svårt att svara på, men grundtanken är att grävningen ska börja söderifrån och gå norrut. Orsaken till detta är att Telia släcker ner kopparnätet i Ålaryd och Åker. Grävstarten blir alltså i området Åker och Klevshult strax efter nyår. Första målet ska vara att få in fibermatningen till noden i Åker och innan den är etablerad kan ingen få fiberanslutning. När noden i Åker är klar väntar noden i Möcklahult, april månad, och sedan Bondstorp under september månad. Hösten 2020 ska sista kunden fått sin fiberanslutning.

Till grävstarten som börjar i området ”Åker södra” har det nu gått ut brev med information där det finns en guide för vad som krävs av varje hushåll för att fibern ska kunna kopplas in i fastigheten. Vet man med sig att man inte har skrivit något markavtal, ber styrelsen nu att kontakt tas med områdesansvarig, då grävarbetet inte kan påbörjas om inte markavtalet finns.

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Försenad grävstart för fibern i väst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *