Nyheter

Förskolan dementerar felaktigheter i anmälan

Nyheter Under gårdagen kunde ni i våra tidningar läsa om en rektor som anmälts till skolinspektionen för att ha brutit mot sekretessen. Det handlar om förskolan Friskus och nu dementerar styrelsen uppgifterna i anmälan.

I anmälan till skolinspektionen så stod det bland annat att rektorn skulle ha diskuterat barns hemförhållanden med andra vårdnadshavare. Men det stod även andra påståenden i anmälan som vi av olika anledningar inte hade med i vår artikel. Nu när Friskus tagit del av anmälan så vill de dementera de uppgifterna.

Vi presenterar deras dementi här nedan i sin helhet.

Under måndagen framkom i er rapportering att en anmälan inkommit till skolinspektionen gällande vår rektor på förskolan.

Styrelsen på förskolan Friskus har nu tagit del av anmälan och vill härmed dementera flera av de uppgifter som ni rapporterat om och som står i anmälan.

Anmälan är inlämnad anonymt och vi vet inte av vem.

Anmälan är alltså inget som styrelsen varken ligger bakom eller står bakom.

Att rektorn ska ha agerat på ett sett som lett till att flertalet familjer valt att säga upp sin plats på förskolan stämmer inte.

Styrelsen har varit i kontakt med de berörda familjerna som även de dementerar att uppsägningen skall ha skett på grund av rektorn.

Förskolan Friskus dementerar också att man som arbetsgivare står bakom uttalandet om att ”rektorn skulle vara olämplig att verka inom skolvärden”.

Detta är alltså något som uppgiftslämnaren själv anser men som inte förskolan Friskus står bakom.

Förskolan Friskus vill också förtydliga att vi under en längre tid kämpat med vår ekonomi då omvärlden och kostnader ökat precis som för samhället i stort.

Då flera familjer av olika skäl valt att söka sig till kommunal verksamhet till hösten ser föreningen nu att ekonomin framåt inte kommer att gå att rädda.

Därför har man den 27/6 beslutat att försätta föreningen i konkurs.

Detta har alltså inget samband med reaktorns påstådda agerande och de uppsägningar som nu bland annat leder till konkurs.

/Styrelsen på förskolan Friskus

Taggar

Dela


Läs mer

Förskolan Friskus får inte längre bedriva verksamhet

1 reaktion på Förskolan dementerar felaktigheter i anmälan

Det gör ju stor nytta att dra in tillståndet på styrelsens begäran efter att förskolan bommat igen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *