Nyheter

Förslag inför nästa mandatperiod blev framskjutet

Nyheter Parlamentariska kommitténs förslag skickades tillbaka

När kommunstyrelsen var samlad var en av punkterna att behandla ett förslag från parlamentariska kommittén inför arbetet under mandatperioden 2019–2022. De har arbetat i drygt två år och nu skulle det fattas beslut, men därav blev intet. Socialdemokraterna ansåg att man behövde mera tid för att diskutera underlaget i partigruppen och föreslog att det skulle gå tillbaka till kommittén och behandlas när kommunstyrelsen träffas nästa gång.

Efter diskussioner och viss vånda blev det resultatet. Med tanke på att valet närmar sig ställdes frågan om man kommer att hamna i tidsnöd.

Både Ulf Abrahamsson (C) och Kenth Williamsson (S) sa att någon tidspress blir det inte, men Ulf Abrahamsson hävdade att de borde tagit beslutet nu eftersom arbetet pågått i drygt två år och alla borde veta vad som föreslogs. Kenth Williamsson menade att det var viktigt ur demokratisk synpunkt att partierna är väl pålästa och att det är en viktig förankringsprocess att i lugn och ro ta det av förslaget i de olika partigrupperna.

En stötesten är förslag om att stärka majoritetens företrädare genom att inrätta en förste vice ordförande i styrelser och nämnder. Det skulle innebära att majoriteten stärker sitt grepp på oppositionens bekostnad, dessutom finns en diskussion om hur ej tjänstgörande ersättare ska få betalt: Enbart för förlorad arbetsinkomst eller enbart arvode.

Svar får vi när kommunstyrelsen har sitt nästa sammanträde.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslag inför nästa mandatperiod blev framskjutet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *