Nyheter

Förslag om markområdet i Vaggeryd besvarades

Nyheter Motionen som Socialdemokraterna lämnade in förra våren gällande att, på sikt, omvandla det nuvarande industriområdet mellan Hokvägen och Gärahov där endast lättare och ej störande verksamhet får förekomma. 

Arkivbild över området

I den här motionen var även tanken att soptippsområdet täcks över och möjliggörs för friluftsliv, idrott och dylikt samt att skogsmark som omger den forna Spångagölen, vidare ner mot Gärahovsgölens östra sida, till lämpliga delar får utgöra framtida mark för bostadsbebyggelse. 

Kommunstyrelsen beslutade att avslå motionen baserat på att motionen redan är besvarad med tanke på områdets utformning gällande Yggen, omlokalisering av återvinningscentralen, i grönstrukturplanen delgett kommunens förslag till framtida utveckling av området kring återvinningscentralen i Vaggeryd och att i samrådsförslaget gällande den nya översiktsplanen tagit ställning till framtida utvecklingsområden för Vaggeryds tätort. 

Under kommunfullmäktiges sammanträde önskades det förklaras av både S och M. 

Anna Karin Slunge (S);
– Området öster om Yggen har inte varit med i Vaggeryds utveckling. Det här området är lätt att sätta samman. Det här ska inte göras idag eller imorgon men på lång sikt vill vi ha med detta området. Ska de här förändringar komma till så vill det till att vi börjar handskas med området och inte låsa in det med annat. Vi hoppas att fler ska tycka det är ett bra förslag. 

Gert Jonsson (M);
– Jag ska inte bifalla och inte avslå, men vi ska samråda kring en översiktsplan och då tycker jag att vi ska säga att den är besvarad. Det finns delar som jag inte kommer att köpa, och det kan vara delar som majoritet kan köpa. Jag tycker att motionen ska vara besvarad. 

Kenth Williamsson (S);
– Bra om vi kan hantera den som besvarad och ta med den i översiktsplanarbetet. Vi står bakom besvarandet. 

Motionen ansågs som S ville, att man skulle ha den i översiktsplanen, och att motionen ansågs besvarad och det klubbades av kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *