Nyheter

Förslaget på förskolan återremitteras

Nyheter Bygglovet för att utöka Slättens förskola i södra delen av Vaggeryd återremitterades under senaste miljö- och byggnämnden sammanträde

Arkivfoto

Nya förskolan vid Götastrand 1:17, i södra delen av Vaggeryd, återremitteras till barn- och utbildningsförvaltningen.

– Vi har inte fått in någon nybyggnadskarta med parkering, vilket är ett krav för att erhålla ett bygglov, samt hur man ska transportera sig runt huset. Vi återremitterar ärendet till den sökta förvaltningen, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Förskolan på Slätten har idag tre avdelningar. Beslutet från våra politiker är att barnen flyttas från Götafors förskola, till rakt över gatan, till Slättens förskola, som då behöver byggas ut. Nu gick ansökan tillbaka till barn- och utbildningsförvaltningen för kompletterande karta och uppgifter.  

Fotnot; Dagen efter miljö- och byggnämndens sammanträde inkom kompletterande handlingar från fastighetsenheten och bygglovet behandlas nu igen på nästkommande miljö- och byggnämnd och det planeras att lämnas ett positivt beslut.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslaget på förskolan återremitteras

Artikeln gäller Miljö & Byggnadsnämndens beslut 27/8, dvs för 3 veckor sedan.
Ärendet återremitteras inte till barn- och utbildningsförvaltningen utan till fastighetsenheten som sökt bygglov. Dagen efter beslutet lämnade fastighetsenheten in kompletteringar och bygglov kommer att ges i Miljö & Byggnadsnämnden 24/9.
Detta innebär att byggnationen kommer att följa tidsplanen.

Med vänlig hälsning Johnny Johansson
Lokalstrateg Bun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *