Nyheter

Fortsatt folkökning i kommunen

Nyheter När Statistisks centralbyrån (SCB) redovisar befolkningsstatistiken för andra kvartalet 2021 så visar den på en fortsatt ökande folkmängd i Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun fortsätter att öka sitt invånarantal och siffran som redovisas är 14.677 invånare vilket är en ökning med 81 personer under april – juni månad. Bakom siffrorna döljer sig bland annat följande:

  • Födelseöverskott 30 fler födda än döda under perioden
  • Antalet inflyttade ger en ökning med 49 personer
  • Inflyttningen från kommuner i Jönköpings län ger 15 nya invånare
  • Inflyttningen från övriga Sverige visar ett överskott på 26 personer
  • Inflyttade från utlandet ökar folkmängden med 8 personer
  • Totalt ger det en befolkning på 14.677 invånare den 30 juni
Taggar

Dela


3 reaktioner på Fortsatt folkökning i kommunen

I storstäder i vissa områden är det inte ovanligt att man bor väldigt många i en lägenhet av olika anledningar. Kanske 6-8 personer i en två på 50-60 kvadratmeter som exempel. Detta kan bli ett problem då ventilation, vvs etcetera inte är dimensionerat för detta. Nu vet jag inte om detta kan förklara, att till exempel en familj flyttar in hos en annan familj som bor i lägenhet men kan vara intressant att kolla upp.

Tänk om styrande kunde svara på om de är nöjda med tillväxten och konsekvensen utav densamma. Skolor underhåll utav densamma. (Men det har ni löst med en hyrskola på Götafors där privat aktör skall tjäna pengar på mina skattepengar samt att den är betald om 10 år!) Sporthall/simhall underhåll utav densamma. Bostäder fritidsaktiviteter till våra nya invånare med mera.

Hur många har flyttat ut? Eftersom man ser ofta att det inte finns lediga boenden så undrar man vart de inflyttade har bosatt sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *