Nyheter

Fortsatt ja till vindkraft

Nyheter Igår beslutade kommunstyrelsen att bifalla ansökan om vindkraftsverkpark i Boarp, men det var inte alla som gav klartecken

I stort sett en enig kommunstyrelse sa ja till vindkraftverksparken vid Boarp så nu kommer frågan upp på kommunfullmäktiges möte den 27 mars.

– Det här är oerhört brett och stort och det har kommit in mycket synpunkter på anläggningen. Men det här hänger ihop med att nå miljömålet och om begränsad klimatpåverkan så det känns väldigt konstigt om vi ska omöjliggöra produktion av el i vår kommun, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Det var inte alla som sa ja. Avslaget för anläggningen står Liberalerna för och SD vill gå i samma linje som försvarsmakten föreslagit, det vill säga bygga färre verk än vad ansökan anger.

– Först och främst vill jag säga att vi i Liberalerna inte är negativa till vindkraft. Men just det här projektet är vi emot. Jag har sammanvägt alla dokument som har kommit in och det känns som att kommande projekt kan bli bättre. Jag tycker att man bör titta på vilka områden som är mer lämpade för vindkraftsverkpark i vår kommun, så jag lämnade ett avvikande svar på gårdagens möte i kommunstyrelsen, säger Jerry Karlsson (L).

Jerry Karlsson (L) sitter också med i ”Vindkraftsgruppen” som är en parlamentarisk grupp där alla partier är representerade.

Sara Mejving

 

Ja även från kommunstyrelsen

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *