Nyheter

Fortsatt låg arbetslöshet

Nyheter Vid näringslivrådets frukostmöte, på Götaströms värdshus, spår sektionschefen på fortsatt hög konjunktur.

Katrin Svensson slutar på arbetsförmedlingen och börjar som näringslivutvecklare i Gnosjö. Andreas Appelberg tackar Katrin för ett bra jobb

– Det har hänt positiva saker under året och vi jobbar mycket mer tillsammans med arbetsmarknadsenheten, näringslivsrådet och kommunen när det gäller kompetensfrågor och vi har en gemensam strategi och vi kommer också hjälpa till att besöka de här företagen på 100 dagar som har utlovats från kommunens håll, säger Andreas Appelberg som är sektionschef på arbetsförmedlingen.

I Vaggeryds kommun är arbetslösheten på 3,8% och det är lägsta andelen arbetslöshet på många år. Det som märks nu är att det är fler som konkurrerar med jobben och det innebär att det är en stark arbetsmarknad i södra Vätterbygden.

– I dagsläget är det 247 personer som är arbetslösa. När året startade fanns det 305 arbetslösa, så det handlar om 55 personer netto, vilket är mycket bra. Men baksidan av detta är att det blir svårare och svårare för arbetsgivare att hitta sökande till sina lediga platser, säger Andreas Appelberg.

I länet är det fortsatt god konjunkturläget och god arbetsmarknad, det ska tillkomma 3800 nya jobb fram till slutet av 2019 och majoriteten av detta går till utrikes födda.

Katrin Svensson, uppväxt i Vaggeryd, som jobbat på arbetsförmedlingen i Jönköping och är ett välbekant ansikte för företagen i Vaggeryds kommun byter nu jobb.

– Jag börjar som näringslivsutvecklare i Gnosjö. Roligt att fortsätta att jobba med er fast på ett annat plan. Jag kommer jobba mycket med kompetensutveckling. Jag är tacksam för att jag har fått ha ett gott samarbete med företagen här i Vaggeryds kommun, säger Katrin Svensson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *