Nyheter

Fortsatt låg arbetslöshet

Nyheter 4,4% var arbetslösa i Vaggeryds kommun under mars månad. Nästan lägsta siffran i länet dock är den stora förändringen att de som är inskrivna står längre ifrån arbete än tidigare.

I Jönköpings län är arbetslösheten 6,1% och det är ett fortsatt starkt konjunkturläge.

– I Vaggeryds kommun ökar andelen av de som är utan arbete bland de som är utomeuropeiskt födda och utan förgymnasial utbildning, berättar Erik Rosén som var inbjuden till näringslivsrådets frukostmöte på Mastec.

– Vi har ett fortsatt starkt konjunkturläge och personer som söker arbete har mycket goda chanser att få ett jobb. Det är stigande brist på arbetskraft oh arbetsmarknaden ställer också höga krav, avslutar Erik Rosén.

Vaggeryds kommun ligger näst lägst vad gäller arbetslösheten i Jönköpings län. Lägst arbetslöshet, i mars månad, var Habo på 2,9% och högst var Nässjö med 9,1%. Åtta av tio inskrivna arbetslösa tillhör utsatta grupper.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fortsatt låg arbetslöshet

Varför så många arbetslösa när industrierna i Vaggeryd och Skillingaryd skriker efter arbetskraft. Kan det tänkas att dom ”utsatta” inte var så utbildade som våra vänner i regeringen sa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *