Nyheter

Fortsatt miljonminus i nämnd

Nyheter Statsbidrag som uteblivit och elever på andra skolor är en av orsakerna till barn- och utbildningsnämndens stora minus när delårsrapporten presenterades

Ett minus på 11 miljoner visar barn- och utbildningsnämndens senaste delårsrapport.

– Trots att vi fått tilläggsbudget tidigare under våren ligger vi på minus. Vi har gjort en handlingsplan för budget i balans. Det är främst uteblivna statsbidrag som är orsaken. Vi har anställt specialpedagoger men ej fått sökt bidrag för dessa från staten. Vi har problem med att skolskjutsarna är dyrare enligt avtal. Vi uppmärksammade detta redan i höstas och förvaltningen undersöker. Jag hoppas att vi får bukt med pengarna, säger Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Elever som väljer Jönköping eller andra skolor har ökat, där ligger vi just nu minus 3,2 miljoner. Vi har ingen dålig beläggning på Fenix, men vi hade räknat med att fler valt vår egna skola. Migrationsbidrag har uteblivit i två år och denna kostnaden delar socialnämnden och vår nämnd på. Vi har en del elever som behöver extra stöd mer än två år, avrundar Jenny Larsen (KD).

De stora posterna som är minus är statsbidrag 7,3 miljoner kronor, elever i andra skolor än kommunal 3,2 miljoner kronor och skolskjutsar hamnade vid rapporten på minus 1 miljon kronor. Budgeten totalt för nämnden i år är 407 miljoner och prognosen har gått upp till 418 miljoner när delårsrapporten presenterades.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fortsatt miljonminus i nämnd

På kommunfullmäktigemötet i september så beskrev vi Socialdemokrater, Bun:s prekära situation och frågade hur ni skulle hantera detta. Då protesterade ni högljutt och hävdade att det inte stämde. I vår insändare i december så skrev vi att Buns: budget för 2020 inte kommer att hålla. Nu visar prognoserna på ett stort underskott och underskott för tredje året i rad. Hur kommer det sig att det inte hänt något sedan dess trots detta?

Visst måste det ändå kännas lite märkligt att det är en socialdemokratiskledd regering som till huvudsak orsakat situationen Kenth? Hade de betalat för sig hade ju läget sett bättre ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *