Nyheter

Fortsatt nej till sänkt hastighet

Nyheter Ett medborgarförslag inlämnades i mars till kommunfullmäktige om önskan att sänka hastigheten i Bondstorp, nu har tekniska utskottet sagt sitt

För två år sedan lämnades ett medborgarförslag in om sänkt hastighet inom Bondstorps tätort från 50 till 40 kilometer i timmen. Då blev svaret nej enligt kommunstyrelsen. Nu har ett ny medborgarförslag lämnats in om önskan att ta upp ärendet igen.

Motionären skriver att det genom Bondstorps samhälle går en tät och fortkörande genomfartstrafik. Om den nuvarande hastigheten reduceras skulle kommunens målsättning att bevara en ”en god och hälsosam livsmiljö” vinna gehör. Bland annat bor det, i norra delen, många barnfamiljer och blir således en skolväg med ingen eller mycket smal vägren. Om hastigheten reduceras till 40 kilometer i timmen skulle den psykologiska effekten strypa bilarnas framfart något och det vore betydelsefullt för alla familjer både med och utan barn som är närboende till denna otäcka väg.

– Vårt beslut blir att föreslå kommunstyrelsen att avslå medborgarförslaget, säger P-O Toftgård, ordförande i tekniska utskottet.

Kommunfullmäktige avslog under våren 2015 tidigare förslag om sänkt hastighet i Bondstorp och tekniska utskottet ser idag fortsatt ingen anledning att ompröva det således tidigare tagna beslutet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *