Nyheter

Fortsatt stor belastning på sjukvården: Krislägesavtalet fortsätter

Nyheter – Det är ett mycket ansträngt läge nu, det gäller både våra tre akutsjukhus och inom primärvården där vårdcentralerna över hela länet gör ett otroligt jobb med provtagning, smittspårning och vaccinering. Inom provtagningen slår vi rekord efter rekord av siffror vi inte vill slå när det gäller antal tester och positiva tester, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Vi ser att trycket kommer hålla i sig och även öka de kommande veckorna. Vi vet nu att av de som testar positivt idag kommer en andel att vara mycket svårt sjuka inom ett par veckor, säger han.

För att kunna ta hand om alla människor i länet som är i behov av sjukhusvård så gör Region Jönköpings län nu en planering som kommer att innebära att personal åter anvisas till det så kallade krislägesavtalet och en utökning av antal vårdplatser för covidpatienter.

Inom intensivvården som arbetar enligt krislägesavtalet sedan januari kommer en andel av personalen fortsatt anvisas till avtalet med samma antal vårdplatser som idag.

Även personal inom covidvården på vårdavdelning och infektionsavdelning kommer nu åter börja arbeta enligt krislägesavtalet, främst på Höglandssjukhuset och Länssjukhuset Ryhov. Antal vårdplatser kommer ökas upp på samtliga tre sjukhus, alltså även Värnamo sjukhus.

– Vi involverar medarbetarna i samtal och planering, våra medarbetare gör ett fantastiskt arbete och har så gjort under en mycket lång tid.

– Det är otroligt viktigt att alla som bor och vistas i Jönköpings län nu förstår att det finns inget annat sätt att stävja den uppåtgående kurvan än att följa alla restriktioner. Vi har förståelse för att det är tråkigt att hålla avstånd och inte träffas nu när våren är på gång, men för din egen och dina anhörigas hälsa så är det precis det du behöver göra, säger Mats Bojestig.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköping

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *