Nyheter

Förvaltningen är topp tio i landet

Nyheter Nöjd-kund-enkäten rankar miljö- och byggförvaltningen i kommunen högt och Tomas Andersson berättade varför vid morgonens digitala frukostmöte som kommunen, Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten bjöd in till.

Tomas Andersson fanns med via länk under digitala frukostmötet och berättade om förvaltningens fina siffror i nöjd-kund-enkäten

Mätskalan har presenterats och i enkäten hamnar förvaltningen på 80 poäng på skalan, vilket således ger en nionde plats i landet. Det berättade tf förvaltningschef Tomas Andersson vid morgonens digitala frukostmöte.

– Man mäter bland annat hur man blir bemött av oss på förvaltningen. Vi har inte jättemånga företag som söker bygglov men däremot många privata som har bostadsfrågor. Vi ligger högt på skalan när det gäller byggfrågor, 82 poäng och något lite mindre index, 70 poäng, när det gäller miljö men ändå mycket högt om man jämför med övriga landet. När det gäller livsmedel ligger vi högt och hamnar på 83 poäng. Det tycker vi är riktigt bra då vi har en lagstadgad tillsyn som kan upplevas besvärande ibland. Men det är viktigt att våra invånare får de det betalar för och inte blir sjuka av maten som man handlar, kommenterar Tomas Andersson, tf förvaltningschef.

Hur kommer det sig att kommunen hamnar på nionde plats i landet?

– Jag tror det har med att göra att vi är enkla, vi skriver och pratar på ett lättförståeligt sätt och svarar och vägleder när någon ringer. Är det så att den tjänstemannen man ringt till inte kan så återkommer vi med svar. Kollegor är duktiga på varsina områden här på förvaltningen. Även mellan förvaltningarna har vi ett gott samarbete och ett bra klimat, vi har korta ledtider och det tror jag gör att vi får ett bra resultat och nöjda medborgare, avrundar Tomas Andersson.

Fotnot; Enkäten baseras på förra årets svar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *