Nyheter

Framtidstro hos Vaggeryds svarv

Nyheter Nu ska den nya svarven på plats och bli en del i produktionen

Emma Nord och Johan Nilsson  [1/4]

Här ska svarven stå  [2/4]

En rejäl pjäs  [3/4]

full med modern teknik  [4/4]

Det andas optimism när vi träffar Emma Nord som är vd på Vaggeryds svarv. Just idag kommer den nya svarven att installeras, en investering på fyra miljoner som ska stärka företaget och öka produktiviteten.

Vad är det för maskin ni har investerat i?

– Det är en kraftfull maskin, säger Emma Nord och berättar att det är en helautomatisk svarv med robotteknik.

Kan maskinen arbeta på dygnet runt?

– Nej, vi lämnar inte maskinen om det inte finns personal på plats, enligt Emma som ändå menar att de får ut mycket av svarven som kan arbeta från 06.30 då personalen anländer till 01.00 när kvällsskiftet går hem. Det blir dryga 18 timmar som de maximalt nyttjar.

Det talas om en kommande lågkonjunktur, känner ni av det?

– Det kan vi inte påstå, säger Johan Nilsson som jobbar med marknadssidan och produktionen. Vi ser att det fortsätter att komma in ordrar och det känns inte som någon avmattning. Samtidigt är det så att en konjunktursvängning i var bransch kan komma hastigt så det gäller att vara vaken.

– Dessutom lärde vi oss en läxa vid finanskrisen för 10 år sedan, säger Emma Nord. Vi har breddat vår produktion och har nu flera ben att stå på och är inte lika beroende en enstaka kunder som vi var då.

Vaggeryds svarv har idag 14 anställda och ser framtiden an med tillförsikt och berättar att man måste satsa för att vinna. De senaste åren har det investerats omkring 10 millioner vilket borgar för en fortsatt ljus framtid.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *