Nyheter

Från cykelställ till parkering för A-traktorn

Nyheter Förstudien gällande Hjortsjöskoleområdet fortsätter. Under kommunstyrelsens arbetsutskott informerades och diskuterades igen. 

Arkivbild Martina Ojala. Hela området ses över av ledande politiker

Kommunstyrelsens arbetsutskott menar att det är viktigt att få ett helhetsgrepp och både få ordning på logistik och trafik i de centrala delarna av Vaggeryd. 

– Hjortsjöskolan har begränsade möjligheter. Vi tar ett helhetsgrepp och informerar om läget vid varje sammanträde hos arbetsutskottet, menar Gert Jonsson (M). 

Oppositionen kommenterar:
– Det är viktig att vi får fram ett bra skolområde då det har blivit en del temporära lösningar och området breder ut sig, menar Kenth Williamsson (S). 

– Trafiksituationen är väldigt viktigt. Man ska kunna ta sig genom området med bil, cykel eller att gå. Området vi tittar på är från järnvägen till Fenix. Det är viktigt att trafiksituationen löses, den äro inte till fyllers i dag, kommenterar Kenneth Åberg (S). 

Thomas Axelsson (KD):
– Vi behöver tre infarter till skolområdet. I dag får man vända vid Betel och kan man öppna någon form av genomfartsled där vore det tacksamt. 

Förstudien för hela området beräknas vara klart till sommaren. 

Ulf Abrahamsson (C) avrundar:
– Det är intressant att se samhällsutvecklingen. En gång i tiden var det cykelställ, i dag lämnar föräldrarna eleverna vid skolan eller eleverna kör egna A-traktorer till skolan. Det vill till att hänga med i utvecklingen. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *