Nyheter

Från en tacksägelsedag i Hagshult

Nyheter Margareta Svensson presenterar ett reportage från Tacksägelsedagen i Hagshult i söndags.

Kören med Merete Sörensen, Gunvi Olsson, Jenny Johansson, Eva Myrén-Lundh och Ann-Christine Gustavsson  [1/6]

Bernt och Lillie Emanuelsson samt Inger Lindström  [2/6]

Bernt Emanuelsson  [3/6]

Tacksägelse  [4/6]

Inger Lindström  [5/6]

Inger Lindström  [6/6]

Denna dag känner vi stor tacksamhet att vi finns till och får tacka vår Herre! Som extra hjälp så skiner solen och i träden rasslar de gula löven. Resultatet infinner sig snabbt: ”Sol ute sol inne, sol i hjärta sol i sinne”

Vi går in i ett vackert smyckat kyrkorum med höstens sista blommor i fönstren och ett bord med fyllt av gårdarnas alster. I kyrkan går Hagshults kyrkokör, kyrkvärdar och kyrkoherden in i procession till smäktande toner från kyrkorgeln där kantor Anna-Karin Danielsson spelar ingångspsalmen, nummer 168: Kom inför Herren.

Kören sjunger på temat tacksamhet och kyrkoherde Ingemar Persson manar församlingen betänka att vara tacksamma för det vi så ofta tar för givet, Guds alla små och stora under.

Efter gudstjänsten går vi ut och styr stegen mot församlingshemmet där serveringspersonalen Monica Stertman, Inger Lindström och Margareta Svensson dukat upp med kaffe och hembakade äppelkakor. Vår smyckesmästare Inger Lindström har smyckat kyrkan och församlingshemmet och det förhöjer stämningen ytterligare. Vid det stora bordet är många alster av alla slag placerade, alster som församlingsbor skänkt till skördeauktionen.

Nu står vår auktionist Bernt Emanuelsson beredd med klubban och här gäller det att vara vaken om man ska ha chans på någon vara. Men vi är beredda och alla får något med sig hem. Vår sekreterare Monica Isaksson kan stolt upplysa om att resultatet på auktionen uppgår till 9 875 kronor. Summan skickas omgående till ACT Ukraina
Vi vill tacka alla er som bidragit så generöst till Tacksägelsedagens insamling i Hagshult.

Margareta Svensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *