Nyheter

Fredrik (C) var starkast i Drogkampen

Nyheter Fem partier valde att stanna hemma men fyra kom till Bäckalyckan när IOGT/NTO i Vaggeryd bjöd in till den första upplagan av Drogkampen.

Thore Ohlsson, politikern Fredrik Nord och Lars-Göran Nygren bildade (C)-laget.  [1/4]

Kristdemokraterna ställde upp med Thomas Axelsson, Johnny Wackt och Viktoria Önneby.  [2/4]

(V)-laget med politikern Tarja Kinnunen, Sivert Allansson och Roland Emanuelsson.   [3/4]

Liberaler i diskussionstagen. Från vänster Ewa Magnusson, Mattias Pettersson, Linnéa Hugosson, Magnus Thelin samt Viktor Pereira (skymd).  [4/4]

Drogkampen mellan de politiska partierna i kommunfullmäktige ingår i den Momentum-kampanj som IOGT/NTO-distriktet genomför under hösten för att skapa intresse för och kunskap om alkoholrelaterade frågor.

Drogkampen 2018 beskrevs i inbjudan som ”ett politiskt maktspel som ett lättsamt sätt att diskutera en allvarlig fråga”.
Två av partierna mönstrade kompletta lag, Liberaler och Kristdemokrater med fem respektive tre lagmedlemmar, medan Centern och Vänstern ställde upp med en politiker vardera och fick hämta förstärkning ur valda delar av publiken.

Åhörarna hade dessutom hade ett eget lag vilket för övrigt slutade jumbo, trots att ett antal styrelseledamöter i i IOGT/NTO-föreningen ställde sina uppenbarligen grunda kunskaper till förfogande.

Varför övriga partier, däribland fullmäktiges två största (S) och (M) inte kunde hitta en enda politiker som var villig att ställa upp är inte bekant. Handlade det möjligen om dålig internkommunikation?

Fredrik Nord (C) fick information om evenemanget av Mattias Pettersson (L) först i samband med socialnämndens sammanträde några timmar tidigare. Men det hindrade honom inte från att imponera med utslagsgivande och breda kunskaper i ämnet som till exempel kännedom om den frisinnade, kvinnliga rösträttskampen och blåbandisten Emilie Rathou som ingen annan hade hört talas om. Thore Ohlsson (L) som i sann ”mittenanda” förstärkte (?) Centerlaget behövde aldrig ingripa under tävlingen…

Enväldig domare var ingen mindre än IOGT/NTO:s länsförbundsordförande Gunvor Nygren medan konsulenten Tomas Nyhlén ledde den lättsamma frågesporten där till och med den drickande 007-agenten James Bond fick vara med på ett hörn liksom både Nationalteatern och Magnus Uggla.

Centern fick 44,5 poäng, (L) 33, (KD) 13, (V) 12,5 och publiken 7,5 poäng.

Arrangörerna hoppas på en andra tävlingsomgång nästa år då Bäckalyckan firar 90-årsjubileum.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *