Nyheter

Fredrik Skillemar drog fullt hus i Equmenia

Nyheter När SPF under torsdagen hade månadsmöte gästades de av Fredrik Skillemar som vi ser i rutan på kvällarna i SVT:s Rapport.

Drygt hundra personer tog tillfället i akt att lyssna på programledaren Fredrik Skillemar som är uppvuxen i Vaggeryd. Fredrik berättade om vad man gör i TV-huset på Gärdet innan kvällarnas sändningar. Han har jobbat på SVT sedan 22 år tillbaka som reporter, både inrikes och utrikes, som redaktör och sedan några år tillbaka som programledare på Rapport.

– För att vara ödmjuk är det egentligen reportrarna och fotograferna som gör själva programmet. Min uppgift är att göra inramningen och se till att reportagen kommer till sin rätt, berättar Fredrik.

– Under förmiddagen bestäms vilka reportage som ska vara med. Då träffas programledare, bild- och sändningsproducent, grafiker och redaktör för att gå i genom körschemat. Utrikeskommentatorer kontaktas och vi stämmer av vilka frågor som ska tas upp. Dagen innebär också hjälp från stylister och sminkörer med kläder och smink. Innan sändning är det dags för repetition av rubriker och inslag.

När bildspelet visar en bild från ett sönderbombat Kiev berättar Fredrik:

– Det finns kollegor som är ute och riskerar sina liv för att vi ska kunna ta del av korrekta nyheter. Vad som faktiskt händer, i konkurrens med halvsanningar, lögner och konspirationsteorier för att vi ska få veta vad som faktiskt sker. Det minsta jag kan göra är att ta på mig kostymen, se till att få smink och se till att rama in det här på allra bästa sätt, för det är de värda. Detta gör jag framför allt av respekt för dem, det driver mig väldigt mycket som programledare.

– Efter en avklarad sändning känner man sig som programledare nöjd och glad. Men som vi brukar säga på SVT, man är aldrig bättre än sin senaste sändning.

Efter Fredriks föredrag fick besökarna ställa frågor. Samlingen avslutades med fika i församlingssalen.

Med rapports manuskort känner vi igen Fredrik Skillemar.  [1/11]

Thore Ohlsson inledde samlingen. Här tillsammans med Alfred Skillemar.  [2/11]

Fredrik visade bilder från SVT-studion.  [3/11]

Sonen Alfred skötte tekniken.  [4/11]

Många besökare i equmeniakyrkan.  [5/11]

På första raden satt familjen. Susanne, Ansgar, Alfred och Barbro. Alla med efternamnet Skillemar.  [6/11]

  [7/11]

Mamma Barbro med sonen Fredrik.  [8/11]

Fika i församlingssalen efteråt.  [9/11]

  [10/11]

Thore Ohlsson, Fredrik Skillemar, Barbro Skillemar, Ansgar Skillemar, Alfred Skillemar och Birgitta Ohlsson. Foto: Mats-Eric Fransson  [11/11]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *