Nyheter

Frida var ledare för ungdomskonferens

Nyheter Bilsportens ungdomar möttes i Jönköping, Frida Lindström, från Skillingaryds MK, var en av ledarna.

Ungdomarna samlade i svensk bilsport. Foto; Ungdomsgruppen

I början av november förra året kom idén att anordna en ungdomskickoff inom svensk bilsport. Frida Lindström från Mårtenstorp strax väster om Valdshult och Skillingaryds motorklubb var en av ledarna på kickoffen som anordnades förra helgen.

– Vi i småland hade 20 platser. Det tog ett dygn sen var platserna fyllda från vårt distrikt. Västra- och Södra bilsportsförbundets unga var också med så totalt var vi 41 deltagare och 8 ledare, från södra skåne till norra värmland mot norska gränsen. Vi var rätt många tjejer med, berättar Frida Lindström som även jobbar i tävlingsledningen under Skillingaryds motorklubbs rallytävlingar. 

Ungdomarna som fick komma var allt från 14 år och upp till 30, som är gränsen för att bli kallad ungdom inom svensk bilsport. 

– Deltagarna som var med var från olika sportgrenar såsom rallycross, banracing, rally, folkrace och karting. Det var mestadels tävlande, säger Frida. 

Två fulltecknade dagar väntade bilsportens ungdomar i Jönköping där lördagen började på Prison Island i Huskvarna för hela gruppen. Därefter började programmet.

– Vi hade föreläsning om mental träning där Patrik Jarnstam, som tränar det mentala med bland annat Karlstads innebandydamer, var med och föreläste om att tänka positivt. Han var verkligen jätteduktig. Vi hade därefter grupparbeten om hur man skaffar sponsring samt behåller bra kontakt med sponsorer och hur en tävlingsorganisation, människors olika tävlingsrutiner och säkerhet fungerar vid en tävling, berättar Frida. 

På kvällen stod det ”mys” och lek på schemat för ungdomarna. På söndagen föreläste Nathalie Petersson från Helsingborg där hon berättade om sponsring och därefter lyssnade samlingen till William Nilsson från Tomelilla som tävlar i rallycross RX2.

– Min roll som ledare har varit att se till att allt fungerar, vilket det har gjort. Mycket bra till och med, säger Frida med ett leende och nämner att gänget redan har planer för en ny ungdomskickoff nästa år. 

Trots sin unga ålder, 24 år, har hon redan varit ordförande i ungdomsgruppen i Smålands Bilsportförbund i fem år där hon jobbar med att få in fler ungdomar i sporten även på funktionärssidan. 

– Bättre och mycket roligare att vara ute och jobba på tävlingar än att vara ute och ”härja” på gator och torg, kommenterar Frida. 

Och många nya bilsportvänner har hon under helgen skaffat sig. 

– Det bästa med helgen har varit att deltagarna fick en ögonöppnare för hur mycket jobb det är med att vara funktionär och även hur mycket de som lever på bilsporten offrar i livet för att kunna leva på sporten de älskar, det gladde mig, avslutar Frida.

Frida Lindström, 24 år, var en av ledarna under helgens ungdomskickoff inom svensk bilsport

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *