Nyheter

Frikänns efter dödsolyckan

Nyheter Den kvinna i 25-årsåldern boendes i Vaggeryds kommun som stått åtalad för vållande till annans död efter en trafikolycka har frikänts av Jönköpings tingsrätt.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Olyckan inträffade för drygt ett år sedan i höjd med Mullsjö. I sin stämningsansökan så menade åklagaren att kvinnan inte haft tillräckligt mycket uppmärksamhet i trafiken och att det var anledningen till att kvinnans lastbil kom över på fel sida av vägen och orsakade olyckan som krävde ett dödsoffer.

Kvinnan har hela tiden förnekat det hon har varit åtalad för. Hon har vidgått händelsen, men menat att hon inte avsiktligt kom över i det mötande körfältet. I rättegången framförde hon teorin om att det var det hala väglaget som fick över lastbilen i fel körfält. Hon menade också att en tänkbar anledning kan ha varit hur lastbilen var lastad.

Nu friar tingsrätten henne och man menar att åklagaren inte lyckats bevisa den åtalades skuld. Bland annat hänvisar man till lastbilens färdskrivare som visar att ekipaget inte framfördes i otillåten hastighet vid olyckstillfället.

Kvinnan var också åtalad för brott mot trafikförordningen. Även denna åtalspunkt frias hon från.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *