Nyheter

Frippe startade eget

Nyheter Fredrik Karlsson från Vaggeryd förverkligade sin dröm.

Fredrik "Frippe" Karlsson startade eget

De sista åtta åren har Fredrik, eller Frippe som han kallas, varit vaktmästare vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd och innan dess jobbade han som byggnadsplåtslagare.

– Jag har varit sugen på att starta eget sedan lång tid tillbaka. Det har varit en dröm att få vara sin egen och tanken blev mer påtaglig när vi på vaktmästeriet på skolan behövde ta in extra folk, börjar Fredrik berätta när vi träffar honom i Vaggeryd där han målar en trappa i en hyresrätt.

Två starta-eget-kurser gick Fredrik i höstas, via näringslivsrådet i Vaggeryd och Almi företagspartner i Jönköping. Vid årsskiftet startade han sitt företag och arbetade dubbelt fram till slutet på mars.

– Jag började köra heltid på mitt egna efter påsk, då det blev många förfrågningar och säga nej kunde jag inte göra, säger Fredrik med ett stort leende.

– Grundtanken är att jag ska erbjuda mina tjänster till företag. Industrin kanske inte hinner med allt med sin ordinarie personal. Jag har gått och grunnat på det här länge om det finns tillräckligt med jobb på marknaden, så jag har hoppat på det mesta. Har varit på Mastec och jag fick en del ”halvstora” jobb redan från start. Egentligen hade jag tänkt att åka ut och marknadsföra mig, men det har jag inte hunnit med, menar Fredrik som även berättar att hans goda kontakter har hjälpt till mycket.

En ny välutrustad servicebuss inköptes och på den vägen är det, han fakturera själv men tar hjälp av lokal redovisningsbyrå för sin bokföring.

– Det här är verkligen inget jag ångrar, sen framöver får vi se vilken väg jag tar… målning, snickeri, plåtslageri, vaktmästare. Jag kanske inte kan vara så bred som jag har tänkt från början, men jag har en spännande framtid framför mig. Jag hade nog ångrat mig om jag inte hade provat, säger Fredrik.

Fredrik, som även är brandman på Räddningstjänsten sedan 17 år tillbaka, hoppas att han även framöver kan pussla ihop vardagen för att vara kommunen till tjänst.

– Det bästa med att vara sin egen är att man styr sitt arbete själv och att man kan påverka sin situation helt och hållet själv. Vill jag gå åt ett håll, gör jag det, det känns som det bästa med att vågat starta eget, avslutar Fredrik.

Nästa vecka väntar två dagars semester vilket såklart är skillnad från skolans värld där det var fem veckor. Men vad gör det – när man får jobba med det man vill och åt sig själv…

Taggar

Dela


1 reaktion på Frippe startade eget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *