Nyheter

Frukostgemenskapen fyller tio år

Nyheter I Svenska kyrkan i Vaggeryd ordnas andakt och frukostgemenskap varje vecka och nu är det tio år sedan det startade.

Torsdagens samling innehöll andakt av Jörgen Bok, kyrkoherde, musik av Ellinor Norberg, kyrkomusiker på piano och orgel och Jan Allan Persson på trombon.

Håkan Johansson berättade:
– 2012 startade vi och det var jag och Lars Andersson som pratades vid om detta. Vi bollar många idéer med varandra. Vi hade funderat på om vi kunde anordna en frukost i kyrkan men det tog en liten stund innan vi kom till skott. Lars och jag ville att det skulle vara rätt mycket mat och så blev det. Vi tryckte upp en del flygblad och delade ut till olika företag och andra ställen och det slog väldigt väl ut. 

– Under hösten 2012 körde vi några gånger och vi konstaterade rätt snabbt att det var ju en del jobb med det här och vi kommer nog att behöva lite hjälp. Den första vi tillfrågade var Karin Lackenbauer och hon ställde upp direkt och på den vägen är det. I dag är vi sju stycken som jobbar med det här. Vi tycker att det är en trevlig tillställning och vi börjar alltid här inne i kyrkan med något musikinslag eller liknande som förgyller tillvaron. Vi kommer nog att fortsätta med det här så länge som vi får besökare.

– Vi behöver gemenskap, konstaterar komminister Pär Persson efter att frukosten var intagen.

När andakten och frukosten var slut träffade vi en dam på parkeringen som sa att när samlingarna startade 2012 var det många arbetsklädda besökare som passade på att ta sin frukost i kyrkan när de ändå hade frukostrast. Nu är det mest daglediga som kommer hit. Det hade varit roligt om de som arbetar har möjlighet att komma tillbaka i gemenskapen.

Vacker morgon utanför Vaggeryds kyrka.  [1/9]

Ellinor Norberg och Jan Allan Persson bjöd på vackra toner.  [2/9]

Jörgen Bok höll andakt.  [3/9]

Håkan Johansson berättade hus frukostgemenskapen började.  [4/9]

Besökare på torsdagens andakt.  [5/9]

Ellinor Norberg vid orgeln.  [6/9]

Nu var man sugen på frukost.  [7/9]

Det fanns mycket gott att välja på.  [8/9]

Tack vare kökspersonalen fick besökarna en riktigt fin frukost.  [9/9]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *