Nyheter

Fruktlöst möte med försvaret

Nyheter Interpellation från Berry Lilja (S) till kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) lämnades under kommunfullmäktige och det gäller den viktiga landsbygdsutvecklingsfrågan.

Arkivfoto. Här i Hult vill man bygga bostäder, men försvaret säger nej

Under fullmäktigemåndagens förmiddagstimmar lämnades en interpellation in av Berry Lilja (S). Gert Jonsson (M) meddelande att han behövde lite mer tid och kommer att svara på frågan vid nästkommande fullmäktige. Interpellationen lyder;

”Interpellation till kommunstyrelsens ordförande,
Ett av ”Femklöverns” tydligaste löften var att tillse att inga restriktioner skulle få förekomma i influensområdet utanför skjutfältsområdet. Om inte detta skulle tillmötesgå var det uttalade kravet att verksamheten vid fältet helt skulle avvecklas.

Tyvärr måste jag konstatera att ytterst lite har skett i frågan under en hel mandatperiod. Det mest påtagliga är kanske det möte som hölls för några veckor sedan med länsstyrelsen och företrädare för försvarsmakten. Enligt den informationen jag äger var mötet fruktlöst eller än värre, frågan anses inte kunna diskuteras innan det föreligger ett nytt försvarsbeslut. Av detta besluta kan det förväntas att fältet status uppvärderas.

Som tidigare sagts har lång tid förflutit med låg aktivitet eller snarare avsaknad av sådan.

Min enkla fråga är; Varför denna stora passivitet i denna prioriterade och viktiga landsbygdsutvecklingsfråga. Hur ämnar kommunstyrelsens ordförande ta frågan vidare?”

Berry Lilja (S)

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *