Nyheter

Full fart på Hjortsjöskolan

Nyheter När sommarlovet startade inleddes också jobbet att få Hjortsjöskolan uppdaterad

Byggnadsställningar pryder Hjortsjöskolan  [1/4]

  [2/4]

Här ska det bli träslöjdsalar  [3/4]

Detta ska bli ett tillagningskök  [4/4]

Vi valde att titta in på arbetsplatsen för att få veta vad det är som pågår. Det har varit hantverkare med olika specialiteter på plats under i princip hela sommaren, det har väl stått still någon vecka möjligen.

– Det gäller att allt flyter på, säger Ulf Lindbom som arbetar på kommunens fastighetsavdelning. Som projektledare är det viktigt att se till att logistiken fungerar så att tidsplanen kan hållas.

Än så länge har det mest handlat om att riva ut allt i husen och börja om från början. Sedan under hösten ska de nya lokalerna växa fram för att vara helt klara vid årskiftet.

– Det vi gör i Hjortsjöskolan, berättar Ulf Lindom, är att kasta ut uppvärmningsköket och bygga ett modernt tillagningskök med goda diskmöjligheter samt få en större matsal med ytterligare 60 platser. Ulf menar att det är nödvändigt för att minska antalet sittningar i matsalen så att eleverna får mat på mera rimliga tider än som det varit på senare år.

Utöver det så river man ut lokalen jämte matsalen för att få till de nya övningslokaler som det fattats beslut om tidigare. På nedervåningen byggs två salar för träslöjd med en gemensam maskinsal emellan salarna. På plan två blir det två moderna och fullt utrustade salar för syslöjd.

Ulf Lindbom som arbetat på kommunens fastighetsenhet i omkring ett år och det har varit ett år på högvarv.

– Jag har tidigare jobbat med kommunala fastigheter i Jönköping i 29 år, säger Ulf Lindbom. Han avslutar med att konstatera att det blev full gas från dag ett med bygge av förskolorna Bullerbyn och Åviken, rivning av del på Sörgårdsskolan samt installation av en modul och så då det stora arbetet i Hjortsjöskolan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *