Nyheter

Fullmäktigeledamot saknade nämndmål

Nyheter Före detta vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden påtalade att målen för nämnden saknades i budgetuppföljningen de första fyra månaderna

Tomt i rutorna...

Roger Ödebrink (S) undrar vad målen är, som är lika viktiga som ekonomi, någonstans när budgetuppföljningen gicks igenom vid gårdagskvällens kommunfullmäktige.

– Man redovisar inga mål hos barn- och utbildningsnämnden, vi är snart halvårsvis, hur mycket har man processat fram målen för nämnden, undrar Roger Ödebrink (S).

– Vi har jobbat med en skolplan och då ser man målen över mandatperioden. Vi tar den på onsdag och då även halvårstid, säger Jenny Larsen (KD).

– Skolplan kan man tycka vad man vill om. Men det var inte det jag undrade över. Målen är satta i uppföljningen, andra nämnder har gjort det, de har inte mer tid än andra. Får vi reda på det här i augusti, eller när får ni fram dem, undrar Roger Ödebrink (S).

– Ja det kommer i augusti, förlåt om jag var otydlig, svara Jenny Larsen (KD) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Det här tycker jag är ett bevis på ingen bra styrning i en nämnd, hur kan man släppa fram handlingar i majoriteten som har har halva verksamheten och pengen och inte redovisar hur deras måluppföljning fungerar. Lika viktig som ekonomin. Alla andra har klarat av det utom barn- och utbildningsnämnden, säger Roger Ödebrink (S).

I budgetuppföljningen kan man läsa att mandatperiodens mål inte är fastställda, varför en prognos för måluppfyllelse inte kan ges. Nämnden håller på att processa fram en skolplan där mål för mandatperioden kommer att fastställas, vilket före detta vice ordförande Roger Ödebrink (S) inte gillade.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *